MUDr. Janeková: Ivermektín pomohol všetkým mojim pacientom. Účelovo sa medializujú zlé štúdie
25 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Všeobecná lekárka, internistka a klinická farmakologička MUDr. Etela Janeková je presvedčená, že ivermektín lieči covid. Vo svojej vlastnej ambulancii s jeho pomocou zachránila už mnoho životov.

Lekárka Etela Janeková bola hosťom v relácii TA3 kde hovorila o liečbe covidu ivermektínom a o jej veľmi pozitívnych skúsenostiach s touto liečbou.
Iveremektín pomáha

"Preliečila som 188 pacientov, z ktorých len 35 percent bolo vážnejších a nepostačovala iba liečba ivermektínom. Ďalšia liečba bola teda nutná len pri malej časti, inak postačoval ivermektín. Všetci pacienti sa počas liečby úspešne vyhli takým vážnym stavom, ktoré by vyžadovali ich hospitalizáciu. Je teda možné pacientov aj so zápalom pľúc liečiť ambulantne, ale vyžaduje to aktívny prístup ambulantného lekára. Nie je možné pacientov liečiť cez telefón," povedala v úvode Eleková.

Ako uviedla, pre liečbu ivermektínom sa rozhodla po kontakte s ľudmi, ktorí vypracovali takzvaný FLCCC protokol. Bola rozhodnutá urobiť všetko preto, aby sa jej pacienti vyhli najťažším stavom a aby nemuseli ísť na ventiláciu.

Ďalej hovorí, že ivermektín je v protokole FLCCC odporúčaný ako liek voľby pri ľahkom covide aj pri stredne ťažkom covide, teda najvhodnejší je práve do ambulantnej praxe. K dnešnému dňu má existovať už 110 štúdií, ktoré sú zverejnené a sú dostupné pre všetkých. Má ísť o kvalitné štúdie.

"Ale samozrejme sa mediálne vytiahne vždy tá štúdia, ktorá je akože zlá a vyvolajú sa okolo nej emócie. Som presvedčená, že u lekárov by pandémia nemala vyvolávať emócie. K situácii treba pristupovať racionálne," myslí si lekárka.

Lekárka Janeková: Po troch dňoch liečby Ivermectinom sa pacient cítil dobre (VIDEO)
Liek Ivermectin skutočne pomáha. Svedčí o tom aj krátke video zverejnené na sociálnej sieti. Doktorka Etela Janeková ukazuje snímku pľúc pacienta, ktorého ním liečila. Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Obavy z ivermektínu sú zbytočné

Eleková nevidí dôvod na obavy pri podávaní ivermektínu. Tento liek má totiž Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v zozname základných liekov, kam sa dostanú len lieky s veľmi dobrým bezpečnostným profilom. Pri podávaní ivermektínu sledovala aj pečeňové testy pacientov a neobjavili sa žiadne zhoršenia, uviedla.

Čo sa týka delta variantu, lekárka s ním už má skúsenosť. Jeho prejavy majú byť mierne odlišné, ich priebeh je rýchlejší a všeobecne je známe, že aj prenos je rýchlejší. Ivermektín už použila aj v prípade delta variantu a myslí si, že ivermektín bude na Slovensku dostupný a pacienti by mali osloviť v prípade potreby svojho lekára.

V prípadoch, ak ľudia majú ivermektín doma v zásobe a chceli by ho užiť, Eleková uviedla, že dávka by mala byť do 85 kg telesnej váhy 12 mg denne počas päť dňovej liečby. Nad 85 kg váhy 18 mg a nad 110 kg váhy 24 mg denne. Liek sa má užívať po jedle jedenkrát denne a je vhodné ho kombinovať s vitamínmi D (4000IU), C (500mg) a zinkom (25 mg). Je dobré doplniť to aj aspirínom/acylpyrinom v dávke 100 mg denne. Odporúča však navštíviť svojho lekára.

Lekárka Janeková radí: Ivermectin si od svojho doktora žiadajte na začiatku nástupu Covidu
Na Slovensku je síce momentálne témou číslo jeden vakcína Sputnik, ale nemenej horúcou témou je liek Ivermectin. Okolo jeho dovozu aj používania je totiž stále veľa otáznikov. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik