Michelko: Mainstream, úplná šialenosť, vojna policajtov, padnúť by mali minister vnútra, policajný prezident a možno aj premiér
25 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Magický spôsob myslenia ľudí . Ten, kto bojuje proti Ficovi ma absolútnu imunitu. Úplná šialenosť," hovorí Michelka. Mikulca vo videu označil, ako najskorumpovanejšieho ministra vnútra po novembri 1989, ale odolávanie podľa neho prežije. "Falošnosť a korupčné správanie sú základným predpokladom pre to, aby sa niekto stal Matovičovým ministrom," hovorí.


Roman Michelko je politológ, spisovateľ, publicista a mysliteľ. Vo videu, ktoré zverejnil na youtube kanály hodnotí tri situácie, ktoré rezonovali Slovenskom a médiami za posledné týždne. Pripravovaný zákon, ktorý predkladal minister Lengvarský, vojnu policajtov a kauzu Za ľudí, ktorá ide podľa neho do finále.
Falošnosť koaličných politikov a rozhodnutia bez guráže

V dobe, keď Michalko video natáčal, ešte nebolo jasné, ako dopadne Lengvarského pripravovaný zákon. Spomína Borisa Kollár, ktorý ho nechcel podporiť a skrátené legislatívne konanie, v ktorom má byť zákon prijatý. Michelko tvrdí, že opozícia mohla zabrániť jeho prijatiu, ale neurobila to. Konanie koalície hodnotí ako falošné, pretože na jednej strane dáva ľuďom na výber, ale na druhej ich bude nútiť k očkovaniu. Michelko zdôrazňuje, že pokiaľ je očkovanie nevyhnutné, tak mali mať vláda a poslanci guráž a urobiť ho natvrdo. Mali podľa neho povedať, že pokiaľ to nepôjde po dobrom, tak to urobíme po zlom, ale zbabelosť im to nedovolila a tak si vyberú inú cestu nátlaku. "Pred parlamentom poslanci dostali spätnú väzbu, čo si myslia ľudia o falošnosti. Určite pôjdu podania na Ústavný súd," hovorí. Spomína aj celoplošné testovanie, takzvané SNP č. 2, keď časové rozpätie medzi testovaniami bolo 7 dní a po novom sa má výrazne znížiť.

Legislatívny odbor Úradu vlády potvrdil JUDr. Krajníkovej, že Mikas nemá právo vydávať vyhlášky!
Všetci sa smiali z často používaného slova advokátky Krajníkovej, „nulitné“. Označovala tak Mikasove vyhlášky. Teraz je to čierne na bielom- vyhlášky nulitné skutočne sú. Pre občana sú nezáväzné. V telefonáte to Krajníkovej aj jej známemu potvrdila... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Petra Demková

Vojna policajtov

"Vojna policajtov ide na plné obrátky. Skupina padlých prokurátorov a kajúcnikov ide cez mŕtvoly. Za akúkoľvek cenu. Dokopať a pseudousvedčiť nepohodlných ľudí. Na strane jednej je tu Matovič a jeho prvý extrémne skorumpovaný poskok Mikulec, Lipšic, Kysel, Repa, Šúrek a ďalší prokurátori špeciálnej prokuratúry a vyšetrovateľ Čurila. A samozrejme kajúcnici. Nebohý Bohm, Beňa, Slobodník, a samozrejme najväčšia hviezda a hrdina tejto koalície Makó," hovorí Michelko.

"Proti nim je SIS, na čele s Alačom a inšpekcia PZ. Podstata sporu je v tom, že sa dokázalo, že viacerí z kajúcnikov vypovedali krivo. Preto ich začala inšpekcia PZ stíhať. A zároveň kriminálnikov s najtemnejšou mafiánskou minulosťou začali chrániť špičky polície," vysvetľuje.

Prvú bitku vyhrala NAKA. Kto nakoniec vyhrá celú vojnu? Píše Roman Michelko
"Vojna policajtov naďalej pokračuje. Na strane jednej je Slovenská informačná služba. Tá už pred mnohými mesiacmi poukázala na hrubé nezákonnosti, ktoré pácha časť vyšetrovateľov pracujúcich na silne exponovaných politických kauzách. Nateraz sa ale... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Stopnutie vyšetrovateľky inšpekcie Santusovej bolo niečo absolútne neprípustné

Podľa neho operáciu prerušil policajný prezident Kovařík aby preverili jej zákonnosť, čo sa v plnej miere potvrdilo, s cieľom zatknúť krivoprísažníkov a zároveň umožnili tak dvojici zločincov uniknúť. Michelko poukazuje na to, že stopnutie vyšetrovateľky inšpekcie Santusovej bolo niečo absolútne neprípustné a hovorí, že koaliční propagandisti majú problém.
Mainstream, úplná šialenosť, padnúť by mali minister vnútra, policajný prezident a premiér

Michelka objasňuje, ako interpretuje napríklad Imreczeho svedectvá mainstream. Ak hovorí v neprospech opozície, každé jeho slovo je svätá pravda, ako príklad uvádza výpovede proti Róbertovi Ficovi. Ak obviní Mikulca z prijatia úplatku vo výške 100 000 eur, tak je to vymyslené. Spomína premiéra Hegera, ktorý uviedol, že sa ministra vnútra na úplatok pýtal a poukazuje na to, že iná odpoveď, ako bola premiérova sa nemohla ani očakávať.

"Magický spôsob myslenia ľudí . Ten, kto bojuje proti Ficovi ma absolútnu imunitu. Úplná šialenosť," hovorí Michelka. Mikulec podľa neho, ktorého vo videu označil, ako najskorumpovanejšieho ministra vnútra po novembri 1989 odolávanie prežije. "Falošnosť a korupčné správanie sú základným predpokladom pre to, aby sa niekto stal Matovičovým ministrom," hovorí. Podľa neho by minister vnútra, aj policajný prezident, ale možno aj premiér by mali padnúť.

Policajný prezident Kovařík sa vyhovára. Za zmarenú akciu môže sama Santusová!  
Kovařík povedal, že k danej situácii nemuselo dôjsť, ak by vyšetrovateľka ÚIS postupovala podľa interných predpisov. O vykonávaní zadržiavacích úkonov nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo podľa neho potrebné preveriť nasadenie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková

Veronička má od Igora sľúbené, že sa môže vrátiť

"Veronička to má v hlave dokonale vyluxované, stačí aby vydýchla a cítiť Savo. Kauza Za ľudí ide do finále," hovorí v záverečnej fáze Michelka. Remišová to podľa neho nezvláda a verejne vyzvala Kolíkovcov, aby opustili stranu. "Smiešne a trápne. Tabak a Remišová budú perfektná dvojica. Veronička už má od Igora sľúbené, že sa môže vrátiť," dodáva Roman Michelko.

Miliardári bohatnú, zato chudoby a hladu je čoraz viac (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová