Legislatívny odbor Úradu vlády potvrdil JUDr. Krajníkovej, že Mikas nemá právo vydávať vyhlášky!
25 | 07 | 2021 I Petra Demková

Všetci sa smiali z často používaného slova advokátky Krajníkovej, „nulitné“. Označovala tak Mikasove vyhlášky. Teraz je to čierne na bielom- vyhlášky nulitné skutočne sú. Pre občana sú nezáväzné. V telefonáte to Krajníkovej aj jej známemu potvrdila sama právnička Legislatívneho odboru Úradu vlády.  



Krajníková a jej známy telefonovali na Úrad vlády

Krajníková na svojej stránke Žaloby voči štátu zverejnila nahrávky dvoch telefonátov s legislatívnym odborom Úradu vlády. Prvý bol jej vlastný a druhý telefonát realizoval jej známy, Ing. Marek Repčík.
Vyhlášky nie sú záväzné...

V telefonáte Repčíka s Mgr. Luciou Dúbravskou – právničkou Legislatívneho odboru Úradu vlády, hneď v úvode z úst zamestnankyne zaznieva, že vyhlášky nie sú v zbierke zákonov SR a teda pre občana nie sú záväzné. Zároveň priznáva, že ÚVZ nemá právomoc vyhlášky vydávať. Právnička na rovinu hovorí, že bolo nešťastné používať pre nariadenia Mikasa označenie „vyhláška“.

Spamätajte sa, kým je čas. Inak vám nepomôže ani 200 po zuby ozbrojených zradcov národa! Varuje majiteľ Tralka pubu.
Piatkový protest pred parlamentom mal nielen zaujímavý, ale najmä „výbušný“ priebeh. Po viac ako trištvrte roku poslala vláda na protestujúcich Slovákov ťažkoodencov, pričom drvivá väčšina poslancov pred protestujúcim davom radšej ušla „na tajnáša“... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Dúbravská telefonujúcemu Repčíkovi vysvetľuje, že aby bola vyhláška právne záväzná, v budúcnosti by ju muselo vydávať napríklad Ministerstvo zdravotníctva. Repčík právničku upozorňuje, že podľa zákona, sa nesmie nazývať vyhláškou niečo, čo vyhláškou nie je. „No, tuto Vám musím dať za pravdu,“ hovorí Dúbravská a priznáva, že ak by nariadenia ÚVZ nenazvali vyhláškami (aj keď vedia, že nesmú), Mikas by nemohol smerom k obyvateľstvu nič nariadiť.
Vyhlášky nie sú ani v Zbierke zákonov

Právnička priznáva, že v zbierke zákonov sa vyhlášky hlavného hygienika nezverejňujú preto, že nie sú v pravom slova zmysle vyhláškami. Priznáva aj to, že táto problematika by mala spadať skôr pod Odbor civilnej obrany a ten by mal spadať pod Ministerstvo vnútra. Následne rozpačito hovorí, „cez pandémiu nerobili vôbec nič. Takto vám to poviem, interne.“ Dúbravská ďalej šokuje slovami, že bolo aj v pláne túto záležitosť zaradiť pod civilnú ochranu, ale zistilo sa, že na MV SR „na toto absolútne nie sú kompetentní ľudia“.
Aj Krajníková telefonovala

Podobný telefonát so ženou tvoriacou legislatívu pre vládu absolvovala aj JUDr. Krajníková. Aj ten je na jej stránke k vypočutiu. Aj Krajníkovej pracovníčka Legislatívneho odboru potvrdila, že sú si vedomí, že Mikasove vyhlášky nie sú vyhláškami a nemajú právnu silu voči občanovi. Lucia Dúbravská opäť priznáva to, že to, čo Mikas vydáva, by sa vyhláškou nazývať nemalo.
Pre neexistujúci právny predpis sme terorizovaní

Krajníková udalosti zhrnula takto: „Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a neexistujúcu právnu povinnosť museli a musia ľudia umierať pri zanedbaní zdravotnej starostlivosti. Z dôvodu odopretia zakryť si dýchacie orgány a odovzdávať telesné bunky, Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a neexistujúcu právnu povinnosť, sa musia ľudia dodnes dusiť a žiť v infekčnom prostredí splodín vlastných výlučkov a pravidelne odovzdávať svoje telesné bunky na výskum. Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a porušenie neexistujúcej právnej povinnosti, boli a sú ľudia prepúšťaní z pracovného a služobného pomeru.

Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a porušenie neexistujúcej právnej povinnosti, bol deťom odopretý prístup ku vzdelaniu a študenti boli pod nátlakom predvádzaní na políciu. Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a porušenie neexistujúcej právnej povinnosti, končili ľudia ako páchatelia neexistujúcich priestupkov s uloženou pokutou. Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a neexistujúcu právnu povinnosť boli a sú ľudia zatváraní do izolácie. Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a neexistujúcu právnu povinnosť, museli všetci podnikatelia zastaviť svoju činnosť a skrachovať. Pre toto – pre neexistujúci právny predpis a neexistujúcu právnu povinnosť sú dodnes do obchodov vrátane potravín nevpustení ľudia ignorujúci túto neexistujúcu povinnosť.“

OĽaNo nemôže dopustiť schôdzu o Mikulcovi. Verejnosť by videla dôkazy, ktoré Fico avizuje.   
„Táto schôdza musí byť,“ povedal Robert Fico a jedným dychom potvrdil, že Smer bude predkladať veľmi vážne dôkazy. „Už chápem, prečo si Matovič Mikulca vybral. Na takúto špinavú robotu, ako je manipulácia s trestnými dôkazmi potrebujete lumpa,“... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Petra Demková