Europarlament schválil automatickú kontrolu súkromnej komunikácie, áno, aj vašej...
25 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Anonymita on-line priestoru sa skončila. Sledovanie a odpočúvanie nikdy nebolo také ľahké ako teraz pri použití hesla - "pedofília". Kto ho vysloví, môže legálne sledovať vaše maily, chaty a iné komunikácie v najrôznejších elektronických aplikáciách. Celoueurópska ŠTB ožila. Stačí, aby sa niekto mocný odvolal na pedofíliu a môže tak legálne sledovať názory a komunikáciu všetkých svojich nepriateľov, rivalov, konkurentov, médií, kohokoľvek a čohokoľvek.


Európsky parlament v podstate legalizoval Veľkého brata či praktiky ŠTB, vo východných končinách Európy veľmi dobre známe. Aj v súčasnosti. Pripomenul to portál parlamentnilisty.cz.
Likvidácia súkromia

"Európsky parlament totiž schválil kontroverzný výnimku zo smernice o ochrane súkromia v sektore elektronických komunikácií." Píše v citovanom článku český europoslanec Marcel Kolaja.

Online platformy tak môžu používať automatizované filtre pre všetku súkromnú elektronickú komunikáciu k detekcii možného detského pornografického obsahu. Prijatá norma nenávratne naruší súkromie ľudí.

"Technicky vzaté nie je možné plošne sledovať iba kriminálnikov. Všetky naše osobné elektronické správy tak budú kontrolované, či náhodou neobsahujú podozrivý obsah. A to je neprijateľné. Navyše fotky vášho dieťaťa z bazéna, ktoré pošlete v rodinnom chate príbuzným, môžu byť detekované ako podozrivé a môžu byť ďalej skúmané políciou, "vysvetľuje europoslanec Kolaja.
Falošné obvinenia a Veľké ucho v akcii

"Problém je, že obsah je často automaticky detekovaný ako závadný úplne chybne. Prijatá výnimka teda povedie jedine k tomu, že tu budeme mať nespočetné množstvo nevinných občanov, ktorí budú falošne podozrievaní z trestného činu. Navyše sa môže stať aj to, že nahé snímky urobené maloletými osobami môžu padnúť do nesprávnych rúk. Schválená výnimka  je skrátka veľkou ranou pre naše digitálne súkromie", dopĺňa na webe parlamentni listy.cz český europoslanec Marcel Kolaja.

(medzititulky red. HD.)

Bývalá Lipšicova právna kancelária bude inkasovať za špicľovanie zamestnancov ministerstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude platiť právnickej kancelárie, ktorej partnerom bol aj Daniel Lipšic, za špicľovanie zamestnancov tohto ministerstva. Zmluvu stihol podpísať ešte minister Ján Mičovský pred svojou demisiou.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriel Matta