Baránek: nenechajte sa pomýliť tými, ktorí slobodu vymenili za zbabelosť, hlúposť, lenivosť a fanatizmus.
25 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Bojujete za demokraciu, slobodu a nenechajte sa pomýliť pomýlenými, ktorí slobodu vymenili za zbabelosť, hlúposť, lenivosť a fanatizmus. Bojím sa, že toto všetko je iba začiatok dlhého súboja," upozornil analytik. 


Slovensko sa opäť prebralo a hlas protestujúcich silnie priamo úmerne s tým, aké kroky vláda robí proti nezaočkovaným nielen na hraniciach, ale aj v celej spoločnosti. A práve tá je vďaka tomu rozdelená na dva tábory – zaočkovaní a tí druhí. Politický analytik Ján Baránek v statuse vyjadril podporu tým, ktorí sa na proteste zúčastnili.
Milí fcebookoví revolucionári, kde ste? Bojujte za svoje práva, ktoré vám chcú vziať!

„Priatelia, všetkým vám, ktorí protestujete proti šialenstvu, ktoré sa chystá v Národnej rade, vyjadrujem plnú podporu. Váš protest má zmysel, napriek arogantným vyhláseniam niektorých politikov, médií a progresivistických aktivistov. Ste tam aj za mňa, keďže z vážnych dôvodov nemôžem byť medzi vami,“ oznamuje v úvode svojho statusu Baránek a dodáva, že protestujúcich chce aspoň takto povzbudiť a utvrdiť v tom, že robia správnu vec.

Baránek vyzýva ľud k protestom: Ide o arogantné podkopávanie samotných základov demokracie
Vládou uzavreté hranice vyvolávajú protesty priamo na prechodoch už niekoľko dní. Pokiaľ je to možné, by sa podľa politického analytika Jána Baránka malo k protestujúcim pridať čo najväčšie množstvo občanov, aby si obhájili základy demokracie.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


„Bojujete za demokraciu, slobodu a nenechajte sa pomýliť pomýlenými, ktorí slobodu vymenili za zbabelosť, hlúposť, lenivosť a fanatizmus. Bojím sa, že toto všetko je iba začiatok dlhého súboja. Ale budeme ho zvádzať spolu! Aj najdlhšia cesta za začína prvým krokom, ktorý práve robíte. Boh ochraňuj Slovensko!“ končí svoj status Baránek. „Ako bolo povedané, vraj od policajných špičiek - ak príde protestovať 500 ľudí, tak ich rozmetajú. Ak ich príde 5.000-50.000, tak s nimi budú diskutovať. Takže milí facebookoví revolucionári, kde ste? Frflete doma, alebo bojujete za svoje práva, ktoré vám chcú vziať?“ vyzýva "domasedov" Jana Martinková.



Nie všetci diskutujúci však s Baránkom súhlasia. Niektorí dokonca na protestujúcich zúfalých ľudí útočia. „Pán Baránek, som sa vo Vás veľmi sklamala... ja som mala veľmi rada vaše politické komentáre aj k prieskumom verejnej mienky... ale v poslednej dobe len žasnem nad tým, ako ste sa zmenili o 180°... prečo ste začali uznávať a dokonca podporovať primitívne prejavy v našej spoločnosti?“ pýta sa Judita Bódyová. „Boh ochraňuj Slovensko pred takými ako ste vy, pán Baránek. Pred náckami, komunistami a sfanatizovaným a násilníckym davom,“ konštatuje Jozef Lutter. „Vám nevadí, že akým štýlom protestujú? Že sú ako hyeny? Bez akejkoľvek slušnosti? Vy ste za tieto šialene protesty. Hanobia našu štátnosť i symboly. Je mi do plaču keď vidím akí nepríčetní zúrivci mávajú štátnou zástavou. Pravda je niekde uprostred! Netvárme sa, že opatrenia nepotrebujeme,“ napísala v diskusii pod statusom Rút Krajčiová.

Baránek: Im už regulérne preplo. Pochopia vládni predstavitelia, že si koledujú o nepokoje?
"Každé násilie, ktoré vinou vašej hlúposti a arogancie rozpútate, sa obráti proti vám. Potom budete braní na zodpovednosť. Budete, to vám garantujem! Lebo vy nie ste postavy Božieho zámeru, vy nie! A najmä preto, lebo my máme pravdu! Vy beriete... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová