Včerajšie protesty neskončili! Protestovalo sa aj v noci!
24 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Protesty neskončili, ľudia protestovali pred parlamentom aj v noci. Viac ako dvesto ľudí tam spievalo a skandovalo do neskorých večerných hodín. Protestujúci ľudia, prevažne východniari, tam aj spali. Podľa protestujúcich to malo slúžiť ako preventívne opatrenie voči umiestneniu policajných zátarás! 



Nočné protesty podporili politici aj aktivisti

Protestujúcich boli podporiť aj opoziční poslanci národnej rady. K demonštrantom sa pristavil Taraba a Kuffa, predstavitelia politického subjektu Život. S nočným prejavom krátko vystúpil Mazurek a ľudí podporil aj jeho stranícky kolega Suja. Medzi protestujúcich zavítali aj ďalší predstavitelia politickej strany Republika. Na chvíľu sa ukázal aj Kotleba.

Medzi opozičnými aktivistami nesmela chýbať Michaela Horňáčková či Marek Soun. Anna Oubrechtová či Jaroslav Lovás prišli podporiť protest až z východu. Samozrejme, že aj iní aktivisti mali svoje plamenné prejavy.

Protest pred dverami NR SR je fatálnym zlyhaním polície a ich šéfa, tvrdí B. Kollár
Je fatálnym zlyhaním polície a policajného prezidenta Petra Kovaříka, že sa protestujúci dav dostal až pred vstupné dvere do budovy Národnej rady (NR) SR v Bratislave. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Protest však prebiehal kultivovane

Demonštranti sa správali kultúrne. Nič nepálili a ani nerozbíjali. Na proteste sa nevyskytli žiadne roztržky či fyzické ataky.  Na nočnom proteste bola dobrá nálada a ľudia spievali i tancovali. Bolo počuť gitary a harmoniku. Dav "neprijal" odhalených policajtov v civile, ktorých vyprevadili z priestoru protestu piskotom. A tak k narušeniu dobrej a družnej atmosféry protestu už viac nedochádzalo.

Aj keď Boris Kollár tvrdí, že protestujúci sú agresívni, tak my sme v nočných hodinách žiadnu agresiu nezaznamenali. Občania štátu sa demokraticky zhromaždili pred parlament. Nespokojnosť s postojom predsedu parlamentu vyjadril na Facebooku pán Elemír Puček. "Protest je proti vláde, proti vám. Políciu ste do toho zatiahli vy bas...di," napísal na Facebook.

Kam to spejeme?! Matovičo-Hegerovská vláda použila slzný plyn na svoj národ. To sa ešte v dejinách SR nestalo, tvrdí Becík (VIDEO)
Veľká skupina ľudí od piatkového dopoludnia blokovala vchod do slovenského parlamentu. Popoludní ich však polícia vytlačila ďalej od budovy. Na odohnanie davu ozbrojené sily podlo použili slzný plyn, k čomu sa na Facebooku vyjadril aj Branislav... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Tibor Sipos