Socialisti sa vybrali po Slovensku. Obyvatelia vidieka sú na Slovensku občanmi druhej kategórie!
24 | 07 | 2021 I Petra Demková

Artur Bekmatov monitoruje cestu Socialistov po Slovensku. Zatiaľ, čo premiér Heger nevidí dôvod ísť sa porozprávať do regiónov s občanmi, iní v tom veľký význam očividne vidia. Socialisti nachádzajú po Slovensku spustošené hotely, skrachované fabriky a zbedačených obyvateľov.



Prejdeme Slovensko a budeme počúvať

To, čo vláda zo svojich kancelárií v hlavnom meste nevidí a nechce vidieť, si na vlastné oči išli pozrieť členovia hnutia Socialisti.

„Prejdeme Slovensko a budeme načúvať jeho obyvateľom,“ oznámil 12. júla na sociálnej sieti člen hnutia Socialisti. Zaujímavé je, že ide o peší pochod. Veď ako sa lepšie priblížiť k ľuďom? Z limuzíny, či kancelárie v Bratislave asi ťažko.

Chmelár: To, čo je v každej vyspelej spoločnosti považované za spodinu u nás tvorí najvyšší zákonodarný zbor
Status, ktorý včera zverejnil na svojom profile exzabávač Jožo Pročko nevytočil iba bežných ľudí, ale aj politického analytika, historika a publicistu Eduarda Chmelára. Ten si ale vo svojom statuse všíma aj ďalšiu poslaneckú „hviezdu“ z vládneho... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Od východu po Bratislavu

„Pochod sme odštartovali v sobotu v Ubli. Na kraji Slovenska. A vydali sme sa smerom na Bratislavu,“ informuje nádejný mladý politik. „Nejdeme za ľuďmi mesiac pred voľbami, ale v čase, keď o nich nikto nezakopne. Pretože nás ich problémy trápia nielen pred voľbami. Nejdeme im pchať do ruky letáky, robiť prednášky a presviedčať, čo ich má trápiť. Naopak, ideme ich počúvať,“ upozornil Bekmatov.

„Po uplynulom víkende máme odšliapanú trasu Ubľa - Sobrance - Vinné. Nasledujúci víkend pôjdeme cez Pozdišovce a Bánovce nad Ondavou smerom na Dargov a Košický Klečenov. Pravidelne budeme zverejňovať trasu na najbližší víkend a budeme radi, ak vás nájdeme v krčmičke niektorej z dedín,“ dodal.
Obyvatelia Slovenského vidieka sú občanmi druhej kategórie

Jedno zo zistení Socialistov na cestách, o ktorom prostredníctvom Facebooku informovali, je smutný fakt, že obyvatelia vidieka sú na Slovensku občanmi druhej kategórie. V mnohých obciach chýba aj základná občianska vybavenosť ako potraviny, pošta, či plnohodnotné dopravné spojenie. „V mnohých obciach už nenájdete ani len krčmu. S trochou nadsázky sa spýtam: Kam sme to dopracovali, keď sa na slovenskom vidieku neuživí už ani krčma?“ pýta sa Bekmatov.

Rafael Rafaj: Peniaze, peňěži, peníze, lóve. Až na konci reťazca je nejaký človek
"A vysmiaty globálny kolotoč sa ďalej točí. A účet zaplatí ten posledný. Najbežnejší človiečik. Aj za tie nariadené PCR testy. Akurát, že mnohým ešte nedocvaklo, že kolotoč beží za požičané peniaze. To 10 až 30% zdraženie v obchodoch, to je len... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kapitalizmus v jeho nahote

„Na nedostatočných spojoch či rušení pôšt môžeme vidieť kapitalizmus v jeho nahote. Nie sme vnímaní ako verejnosť, pre ktorú treba za jej dane zabezpečiť základné služby. Sme len obyčajní zákazníci. Odoberatelia tovarov a služieb, ktorí ak nevytvárajú dostatočný odbyt, tak o spomínané služby prichádzajú,“ konštatuje mladý politik.

Oveľa horšie je však pustošenie kapitalizmu zreteľné na fabrikách, bývalých krásnych hoteloch, či družstvách. Socialisti navštívili aj tie a len smutne konštatujú, že zatiaľ čo bývalé fabriky či družstvá, ktoré zamestnávali tisíce ľudí v regiónoch sú dnes už len troskami a zrúcaninami na odpredaj, ľudia musia za prácou cestovať preč.

Miesta, ktoré Socialisti navštívili, sa dajú prezrieť na profile na sociálnej sieti Artura Bekmatova.

Miliardári bohatnú, zato chudoby a hladu je čoraz viac (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová