Šándor: Na Slovensku zúri vojna policajných skupín a spravodajských zložiek!
24 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Renomovaný bezpečnostný analytik Andor Šándor hodnotil situáciu a okolnosti okolo prípadu pozastavenej činnosti Vedúcej špecializovaného tímu UIS Diany Santusovej. Sándorovi, okolnosti ktoré sa dejú, nepripomínajú očistu, ale skôr vojnu medzi policajnými a spravodajskými skupinami. Toto však Mikulec rázne popiera.  


Pre TA3 poskytol telefonický rozhovor významný a medzinárodne uznávaný bezpečnostný analytik a poradca Andor Šandor v ktorom, kritizoval aplikovaný systém kajúcnika a vyšetrovacej väzby.
Kritik Šándor

Veľmi kriticky sa postavil k ostentatívnemu spôsobu policajného zaistenia šéfa SIS policajnou odnožou NAKA.

Podľa jeho slov je to gestapácko-eštebácke, aby šéfovi elitnej spravodajskej služby provokatívne a zbytočne vtrhli ráno o štvrtej do bytu cez vykopnuté dvere policajti. Taktiež generál v zálohe dodal, že situácia, kedy je vo vyšetrovacej väzbe šéf SIS a jeho traja námestníci, bývalý šéfovia polície, ex-šéf NAKA, sudcovia, začína byť nebezpečná a neistá. Zároveň povedal, že je úplne za očistu v represívnych zložkách štátu, avšak tento proces mu nepripadá ako očista, ale ako vojna medzi policajnými a spravodajskými skupinkami.

Zmaril Kovařík schválne akciu na zadržanie svedkov obvinených z krivej výpovede?
Krajský prokurátor Remeta naznačuje, že Kovařík mohol schválne zmariť akciu špeciálneho tímu. Policajný prezident dal „vysoko neštandardný“ pokyn na zastavenie utajovanej akcie. Pri tej mali byť zadržaní svedkovia podozriví z krivých výpovedí. Tí... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Petra Demková

Komentujúci v tom majú jasno

Na sociálnej sieti Facebook sa k článku vyjadrili viacerí užívatelia.

Napríklad podľa názoru pána Mariána Šimášeka.: "Mikulec dobre vie, ako NAKA manipuluje vyšetrovanie v prospech vládnej sebranky cez pofidérnych svedkov-kajúcnikov. Už im prihára, pretože inšpekcia policajného zboru by vyšetrovateľov NAKA pekne podala a tí by začali spievať. Preto sa musí bezdôvodne odvolávať vyšetrovateľka inšpekcie policajného zboru.... Sám sa týmto Mikulec priznal, že ma strach z prevalenia špinavostí, ktoré sa dejú v NAKe a jej účelové zatýkanie. Čistá mafia."

Taktiež sa pod príspevok TA3 na Facebooku vyjadril užívateľ Ľuboš Jakubík, podľa ktorého názoru: "Tu už sa končí všetka sranda. Mikulcovi a Lipšicovi tečie do topánok, tak sa potrebujú zbaviť nepohodlného človeka a pôjdu aj cez mŕtvoly. Toto už nie je právny, ale policajný štát riadený Štb-ákmi."

Škandál: Na detektore lži bude vyšetrovateľku Santusovú kontrolovať manželka advokáta najväčšieho udavača Makóa!
Slovensko sa otriasa v základoch. A to nielen „vďaka“ stále sa zvyšujúcim počtom protestov, ale aj „problémom“, ktoré sa dejú vo vnútri polície. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik