Remeta: Rozhodnutie súdu potvrdilo dôvodnosť obvinenia Csabu D.
24 | 07 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Rozhodnutie súdu, ktorý poslal do väzby Csabu D. z kauzy údajného manipulovania vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), potvrdilo dôvodnosť obvinenia voči nemu. Vyplýva to z vyjadrenia krajského prokurátora v Bratislave Rastislava Remetu.


„Sudkyňa sa nestotožnila len s dôvodom väzby útekovej, voči čomu podal prokurátor sťažnosť a sťažnosť podal aj obvinený. Týmto rozhodnutím súdu bola potvrdená dôvodnosť vzneseného obvinenia a zákonnosť doposiaľ zabezpečených dôkazov zo strany vyšetrovateľky v trestnom konaní," uviedol pre TASR krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta.
Možné ovplyvňovanie svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava III vzala Csabu D. v piatok (23.7.) podvečer do väzby z dôvodov tzv. kolúznej a preventívnej väzby. Dôvodom sú obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. TASR o tom informoval v piatok hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Proti rozhodnutiu podali sťažnosť obvinený aj prokurátor.

Prokurátor Remeta považuje odvolanie vedúcej tímu ÚIS za viac ako neštandardné
Bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta považuje odvolanie vedúcej špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Diany Santusovej za viac ako neštandardné. Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Prokurátor žiadal pre Csabu D. zo zločineckej skupiny takáčovci útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu. Csaba D. bol zadržaný v utorok, zároveň bol aj vypočutý. Pátranie je vyhlásené aj po takáčovcovi Matejovi Z. a podnikateľovi Petrovi P.
Kľúčoví svedkovia

Vyšetrovanie v tejto veci vedie špecializovaný tím zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov NAKA. Dočasne poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz vo štvrtok (22. 7.) pozastavil činnosť Diane Santusovej, vedúcej špecializovaného tímu ÚIS, ktorý vec prešetruje. Činnosť tímu pozastavená nie je. Trojica figuruje ako kľúčoví svedkovia v mediálne známych policajných kauzách.

Remeta: Vyšetrovateľ zaistil na NAKA spis exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského
Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) Trenčín zaistil v piatok večer (11. 6.) originál vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci, týkajúcej sa obvineného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr