Pizza pre Taliansko a Černobyľ pre Ukrajinu? Juhokórejská televízia sa ospravedlnila za „nevhodnú“ grafiku počas prehliadky olympijských národov
24 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Juhokórejská televízna stanica sa ospravedlnila po použití „nevhodnej“ grafiky počas prehliadky národov na olympijských hrách v Tokiu, informuje portál RT.


Soulská spoločnosť Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) sa dostala pod paľbu kritiky. Počas prehliadky olympijských národov v Tokiu vybrala ku každému národu obrázok, ktorý by ich mal reprezentovať. Niektoré krajiny boli zastúpené s neškodenejšími obrázkami. Pre Taliansko bola použitá pizza a pre Nórsko šťavnatý losos. Avšak našli sa aj kontroverznejšie.



Napríklad k Haiti bola pridaná fotografia, ktorá bola zjavne zachytená počas nepokojov. Na pozadí sa dokonca objavili horiace pneumatiky.

K Ukrajine pridali čierno-bielu fotografiu jadrovej elektrárne v Černobyle, ktorá v roku 1986 zažila veľkú katastrofu. Prečo bola tragédia použitá ako príklad samotnej krajiny, zatiaľ nie je jasné.





MBC nakoniec vydala ospravedlnenie, keď sa na Twitteri rozprúdila kontroverzia. „V dnešnom vysielaní otváracieho ceremoniálu boli pri predstavovaní krajín ako Ukrajina a Haiti použité nevhodné fotografie,“ uviedla.

„Ospravedlňujeme sa príslušným krajinám vrátane Ukrajiny a jej divákom," dodala.

Hollywoodsky rozparovač Gargiulo dostal trest smrti. Zavraždil aj priateľku Ashtona Kutchera
24 | 07 | 2021 | Tibor Sipos