Kaliňák: každého, kto začal upozorňovať na kupovaných svedkov a falošné výpovede, začali dávať dole
24 | 07 | 2021 I Petra Demková

„Pčolinského zavreli preto, že začal upozorňovať na kupovaných svedkov a falošné výpovede. Keď na to upozornil šéf NAKA Zurian, aj jeho dali dole. Keď to začala riešiť inšpekcia, tak dali dolu aj jej riaditeľa Adriana Szaba. Čerešničkou na torte je, že v momente, ako vyšetrovateľka obvinila nájomného udavača z krivej výpovede, tak aj ju dali dole,“ upozornil bývalý minister vnútra.



Kaliňák sa nebojí a neskrýva sa

Kaliňák v rozhovore pre Hospodárske noviny tvrdí, že sa nebojí vyšetrovaní, ktoré teraz prebiehajú. Nebojí sa, býva doma a neskrýva sa. Je to tak paradoxne aj preto, že podľa jeho slov došlo k deštrukcii právneho štátu. „Hovoria o tom rozhodnutia Ústavného súdu, Generálnej prokuratúry a správa SIS. Keby SIS-ka napísala takú správu za nás, tak už všetci visíme. ...Tú správu, v ktorej sa uvádza, že existuje skupina policajtov a prokurátorov, ktorí manipulujú vyšetrovanie a vo väzení sú ľudia na základe vymyslených výpovedí. To je škandalózne. Už neplatí, že padni komu padni,“ upozornil Kaliňák.

Pravda sa prediera na povrch! Kajúcnik Dömötör priznal, že ho pri výpovedi ovplyvňovali!
Slová R. Fica sa začínajú potvrdzovať! Jeden z kajúcnikov, ten, ktorý nie je na úteku, sa už priznal, že vo svojej výpovedi klamal. Zatiaľ sa pred novinármi priznal minimálne v jednej veci. Nikdy osobne nevidel odovzdávanie úplatku do rúk Dušana... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Petra Demková


Vyšetrovania, ktoré rozbehla vláda Igora Matoviča a dnes stále prebiehajú, sú podľa Kaliňáka politickými procesmi. „V jednej chvíli sme mali pocit, že sú všetci vo väzbe len preto, aby rozprávali na Smer. A je im úplne jedno, že tí ľudia sú nezákonne vo väzbe,“ povedal a dodal, že všetky tieto väzby sú nezákonné. „Hovorí to Ústavný súd SR a v niektorých rozhodnutiach aj Najvyšší súd SR,“ upozornil.
Kovařík dal prerušiť úkon a umožnil útek podozrivých

Najväčší škandál podľa neho je, že po tom, čo inšpekcia začala konať a išla zatknúť troch podozrivých z krivých výpovedí, zatkla iba jedného a zásahom Prezídia PZ došlo k prerušeniu úkonu a umožneniu úteku zostávajúcich dvoch podozrivých. „To je brutálny zásah a marenie spravodlivosti. Navyše bola odstavená od prípadu šéfka tímu na základe pofidérnych dôvodov, čo je ďalší brutálny škandál. To sa naposledy stalo pri výmene vyšetrovateľa únosu Michala Kováča ml. Čoho sa tak strašne boja? Že sa definitívne potvrdí, že sa manipuluje vyšetrovanie? Už neplatí, že polícia má rozviazané ruky? Týmto zásahom do vyšetrovania závažných podozrení z manipulácie najväčších káuz, to už nie je len otázka skupiny prokurátorov a policajtov, ale verejné priznanie, že sa na tom priamo podieľajú aj politici,“ povedal Kaliňák.
Bola smrť Lučanského samovražda?

Následne sa bývalý špičkový politik presúva k téme kajúcnikov a polemizuje o tom, či bola smrť Lučanského skutočne samovražda. Redaktorka  HN mu oponuje, že je to predsa konšpirácia. „Jasné, hneď, ako sa to nehodí do mainstreamu, tak je to konšpirácia. Prešovská nemocnica má jedno z najlepších očných oddelení, tak prečo ho z Prešova prevážali do Trenčína? Prečo ho neoperovali v Prešove? Na toto nie je nikto schopný odpovedať. Je to preto, že v Prešove sa rozsah jeho zranení a spôsoby vzniku nedali utajiť? Tak ho radšej po ceste do Trenčína po akútnom zhoršení stavu narýchlo operovali v Ružomberku?“ kladie Kaliňák otázky.

Podľa neho niekto mal záujem Lučanského umlčať. „Keď si vypočujem nahrávku medzi Zurianom a Imreczem, tak je jasné, že ho mali záujem umlčať. Zurian tam jasne hovorí, že mu Lučanský povedal, že ak sa mu niečo stane, tak má vyhľadať Imreczeho,“ ozrejmil. „Lučanský zjavne vedel o Mikulcových úplatkoch, tak sa prirodzene obával aj o svoj život,“ dodal.

Šándor: Na Slovensku zúri vojna policajných skupín a spravodajských zložiek!
Renomovaný bezpečnostný analytik Andor Šándor hodnotil situáciu a okolnosti okolo prípadu pozastavenej činnosti Vedúcej špecializovaného tímu UIS Diany Santusovej. Sándorovi, okolnosti ktoré sa dejú, nepripomínajú očistu, ale skôr vojnu medzi... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik

Pčolinský upozornil na kupovanie svedkov

Kaliňák sa vyjadril aj k zatknutiu šéfa SIS, V. Pčolinského. „Pčolinského zavreli práve preto, že začal upozorňovať na kupovaných svedkov a falošné výpovede. Keď na to upozornil šéf NAKA Zurian, aj jeho dali dole. Keď to začala riešiť inšpekcia, tak dali dolu aj jej riaditeľa Adriana Szaba. Tak čo chcete viac? A čerešničkou na torte je, že v momente, ako vyšetrovateľka obvinila nájomného udavača z krivej výpovede, tak ju dali dole. To naozaj chcete povedať, že je to konšpirácia?“ pýta sa redaktorky Hospodárskych novín Kaliňák. Podľa neho nežijeme v právnom štáte a každý deň sú o tom nové a nové dôkazy.
Kaliňák a Kočner – veľkí kamaráti?

Nakoniec sa v rozhovore dotkli aj kauzy Jána Kuciaka. Čo sa týka Kočnera, Kaliňák tvrdí, že s ním nikdy veľký kamarát nebol. „Nás niekto pred 20 rokmi zoznámil a odvtedy sme sa nevideli ani nekomunikovali. A zachytil som z Threemy, že sa na mňa iba sťažoval, že som nikdy nič nevybavil,“ dodal.

Bývalý minister tvrdí, že nevie posúdiť, či je Kočner objednávateľom vrážd mladých ľudí. „Neviem to posúdiť, lebo som tie spisy nevidel. Hovorím len jednu vec, že v tomto prípade sa tá obrovská snaha skončila tak, že súd rozhodol tak, ako rozhodol. A ľahko sa môže stať, že neodsúdia páchateľa. Chcú predsa odsúdiť páchateľa, a nielen osobu označenú médiami. Najpodstatnejšie je odsúdiť páchateľa, teda toho, kto si to naozaj objednal. To je ten problém,“ vysvetlil.
Nikdy nehovor nikdy

Nakoniec sa ho redaktorka opýtala aj na jeho budúcnosť v politike. „Hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy,“ povedal.

Zmaril Kovařík schválne akciu na zadržanie svedkov obvinených z krivej výpovede?
Krajský prokurátor Remeta naznačuje, že Kovařík mohol schválne zmariť akciu špeciálneho tímu. Policajný prezident dal „vysoko neštandardný“ pokyn na zastavenie utajovanej akcie. Pri tej mali byť zadržaní svedkovia podozriví z krivých výpovedí. Tí... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Petra Demková