Fico: Bývalý prokurátor Kováčik je obeťou spinkutia. Chcú z neho urobiť symbol smeráckeho zločineckého režimu
24 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Vo štvrtok Najvyšší súd SR zamietol jeho sťažnosť podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý jeho prepustenie zamietol. Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik tak zostáva naďalej vo väzbe. Expremiér a líder Smeru Robert Fico však vyhlásil, že Kováčik je nevinnou obeťou spinkutia, informuje Nový Čas.



Zámer koalície

"Sme presvedčení, že prípad Dušana Kováčika je vymyslený a nafingovaný. Stal sa obeťou spiknutia. Je politickým väzňom, ktorý nevinne a bez dôkazov sedí vo výkone väzby," uviedol Fico na sobotňajšom brífingu. Podľa neho za odsúdením Kováčika stojí utajená skupina, zámerne manipulujúca s výpoveďami svedkov. Na ňu pred časom upozornila tajná správa Slovenskej informačnej služby (SIS), ktorú šéf parlamentu Boris Kollár prečítal poslancom NR SR.

"Jediný, kto svedčí voči Dušanovi Kováčikovi je Ľudovít Makó. Ten to povedal až potom, čo ho zadržali a vzali do väzby. Dnes si chodí po slobode a finančne sa mu darí," skonštatoval opozičný poslanec. Dodal, že odsúdenie bývalého prokurátora súvisí so snahou získať jeho pozíciu a rovnako tak aj "vytvoriť z Dušana Kováčika symbol smeráckeho zločineckého režimu".

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik zostáva vo väzbe
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. zostáva vo väzbe. Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) nevyhovela jeho žiadosti o prepustenie. Nepristúpila ani k nahradeniu väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný voči nemu podal sťažnosť, o... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | tasr

Kováčik tvrdí, že je nevinný

Dušan Kováčik bol obžalovaný zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, či zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vysokopostaveného funkcionára obžalovali aj z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí však, že je nevinný a za svojimi slovami si stále stojí.


Koncom marca ho obvinili z novej trestnej činnosti - prijímania úplatku, kedy mal prijať 50-tisícový úplatok od podnikateľa Petra Košča. Ten sa mal týkať trestnej veci Jozefa Reháka, bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru.

Pravda sa prediera na povrch! Kajúcnik Dömötör priznal, že ho pri výpovedi ovplyvňovali!
Slová R. Fica sa začínajú potvrdzovať! Jeden z kajúcnikov, ten, ktorý nie je na úteku, sa už priznal, že vo svojej výpovedi klamal. Zatiaľ sa pred novinármi priznal minimálne v jednej veci. Nikdy osobne nevidel odovzdávanie úplatku do rúk Dušana... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Petra Demková