Slováci nezúfajte, v Taliansku bude o pár dní očkovacie „covid šialenstvo“ rovnaké ako u nás
23 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Opatrenia, ktorú sú v súvislosti s nezaočkovanými a zaočkovanými u nás sú, zdá sa, podobné aj v niektorých iných štátoch EÚ. Patrí medzi ne i Taliansko, odkiaľ napísal status tam žijúci Ľuboš Hrica. Na Talianov sa chystané opatrenia „zosypú“ na začiatku augusta.


Vakcinačný „teror“ sa teda začína šíriť celou Európou ako mor. Kto nie je zaočkovaný proti Covidu, ten má jednoducho smolu a nezostáva mu nič iné len testovanie. No a prirodzene aj platenie zaň. Ako píše v statuse Ľuboš Hrica, obmedzenia pre nezaočkovaných sa dotknú prakticky všetkých odvetví. Zrejme najviac na to ale doplatia majitelia reštaurácií. Je táto podobnosť so Slovenskom čisto náhodná?
Hnev majiteľov reštaurácií bez terás ešte len príde

„Od 5 augusta sa v Taliansku zavádza Green Pass. Konzumáciu vo vnútorných priestoroch reštaurácií a barov za stolom majú povolené len klienti ktorí, buď prekonali Covid v období šiestich mesiacov, sú zaočkovaní aspoň jednou dávkou vakcíny a majú test nie starší ako 48 hodín. Pri pulte baru, čiže na stojáka, alebo konzumácia za stolom na terase nie je potrebné sa preukazovať ničím,“ začína svoj status Ľuboš Hrica a dodáva, že toto iste platí aj pre posilňovne, múzea, kúpaliska, kongresy, trhy, športové podujatia atď. Diskotéky zostávajú zatvorené.

„Sú zatvorené už rok a pol, čiže krachnú všetci,“ pridáva Hrica. Pre hromadnú dopravu ako je napríklad metro, vlaky alebo autobusová doprava však nie je potrebné preukazovať sa ničím. „Testy v lekárňach pre tých, ktorí sa nemôžu dať zo zdravotných dôvodov zaočkovať, budú pravdepodobne lacnejšie približne o polovicu, čiže okolo 10 euro,“ prezrádza ďalšiu dôležitú informáciu Slovák žijúci na Apeninskom polostrove, kde prehodnotili aj parametre na zmenu farby jednotlivých regionálnych zón.

Tieto svinstvá, teda vyhrážanie sa ľuďom, sa dejú iba na Slovensku, tvrdí Ľuboš Hrica (VIDEO)
Slovenskí koaliční politici doslova nútia svojich občanov k očkovaniu proti COVID-19. Zašlo to až tak ďaleko, že hľadajú spôsob ako dosiahnuť, aby to bolo povinné. To už ale prekáža mnohým ľuďom, ktorí takéto niečo odmietajú. Tak, ako Ľubošovi... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Prechod z bielej farby do žltej bude pri obsadenosti lôžok intenzívnej starostlivosti nad 10%, prechod do oranžovej zóny bude ak sa zvýši obsadenosť lôžok intenzívnej starostlivosti nad 20% a prechod do červenej zóny ak stúpne nad 30%. Povinné očkovanie učiteľov nebolo schválené,“ pridáva Hrica, podľa ktorého sa na deti do dvanásť rokov táto vyhláška nevzťahuje, pretože pre nich zatiaľ nebola schválená žiadna vakcína. Toto má platiť do 31.12.2021.

„Do konca septembra sa to dá ešte zniesť, ale uvidíme aké vzbury budú v Taliansku keď sa ochladí. Nedokážem si predstaviť hnev majiteľov barov a reštaurácií, ktorí nemajú terasy, pretože ak má rodina vyhodiť 100 euro na testy len preto, aby si dali pizzu, tak polovica ktorá ešte doteraz neskrachovala, skrachuje teraz,“ konštatuje Hrica, ktorý na koniec pridáva perličku pre zaočkovaných.


Zaočkovali ste sa v januári? V októbri sa musíte znovu!

„Zaočkovaná osoba je považovaná v Green Passe zaočkovanou osobou len na dobu deviatich mesiacov. Čiže ak chce využiť Green Pass a nechce míňať peniaze na testy, tak osoba, ktorá sa napríklad zaočkovala v januári, tak v októbri sa bude musieť zaočkovať znovu,“ píše v závere statusu Ľuboš Hrica a na samý záver dodáva: „Práve pred tento prípad je podmienka len jednej dávky vakcíny, keďže druhá dávka, čiže v poradí štvrtá sa podáva až o 3 týždne neskôr... Diskutovalo sa tiež o možnosti skrátenia 14 daňovej karanténny pre zaočkovaných ak by prišli do styku s pozitívnym...“

Spustošili vakcinačné centrá. Proti povinnému očkovaniu zdravotníkov sa vzbúrilo 100 000 Francúzov
20 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová