Protest pred dverami NR SR je fatálnym zlyhaním polície a ich šéfa, tvrdí B. Kollár
23 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Je fatálnym zlyhaním polície a policajného prezidenta Petra Kovaříka, že sa protestujúci dav dostal až pred vstupné dvere do budovy Národnej rady (NR) SR v Bratislave.


Pre TASR to uviedol predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Zároveň potvrdil, že pri doterajšom proteste došlo k zraneniu policajtky a voči protestujúcim bol použitý slzotvorný plyn.

Parlament bude podľa jeho slov rokovať, hoci sa do budovy ráno nedalo pre protestujúci dav dostať ani poslancom a ani novinárom. Kritizuje však postup polície. Ak by zabezpečili zátarasy a protest by sa odohrával aspoň 50 metrov od parlamentu, k takejto kritickej situácii by nemuselo dôjsť.

„My sme tu doma!“ „Odstúpiť!“ Slováci opäť povstali proti tejto vytúženej vláde zmeny (VIDEO)
Hnev a nespokojnosť Slovákov narastajú, rovnako preto narastá aj intenzita ich protestov. Iba v sobotu sa ľudia stretli v Bratislave a pred pár dňami opäť aj na hraniciach a už tu máme ďalší. Dnes sa nespokojní Slováci znovu zišli pre naším... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Tí ľudia, samozrejme, že bojujú proti niečomu. To neznamená, že ich budeme obuškovať alebo striekať vodnými delami či budeme na nich púšťať slzotvorný plyn. Keby to policajti zvládli a boli vonku zátarasy, tak sa nič takéto nestane," uviedol.

Protesty podľa jeho slov boli doteraz vždy kultivované, v piatok sa to však vymklo spod kontroly. Šéfa polície sa preto bude pýtať, prečo k tomu došlo. "Je to nemysliteľné, aby to došlo do takéhoto štádia," uviedol s tým, že bude Kovaříka "brať na zodpovednosť za všetko, čo sa tu udialo". Poznamenal, že protest bol dopredu avizovaný a polícia sa mala na to pripraviť.

Schôdze parlamentu sa to podľa jeho slov nedotkne, bude pokračovať.

Pred budovou parlamentu v hlavnom meste sa v piatok ráno zišli stovky nespokojných občanov. Protestujú proti vládnym opatreniam. Žiadajú, aby v parlamente nebola prijatá novela zákona, v rámci ktorej by sa malo pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz. Odmietajú očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Podporu protestujúcim prišli vyjadriť opoziční poslanci z ĽSNS a Smeru-SD.

Baránek vyzýva ľud k protestom: Ide o arogantné podkopávanie samotných základov demokracie
Vládou uzavreté hranice vyvolávajú protesty priamo na prechodoch už niekoľko dní. Pokiaľ je to možné, by sa podľa politického analytika Jána Baránka malo k protestujúcim pridať čo najväčšie množstvo občanov, aby si obhájili základy demokracie.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos