Médiá strašia a spoločnosť už chytá averziu na vedcov a odborníkov. (Ondrej Štefík)
23 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Kataklizmatické a apokalyptické scenáre sa nenaplnili a ľudia spontánne vytušili, že poniektoré subjekty trhu na celej záležitosti nehanebne bohatnú. Aj subjekty šedej ekonomiky s politickým pozadím si našli svoje chodníčky k zisku, a prosperujú na celej lapálii. 



Markíza straší, ľudia sa smejú

Článok, ktorý uverejnil markizácky internetový denník tvnoviny.sk, vyvolal medzi čitateľmi na Facebooku doslova diskusnú búrku.

Markíza zverejnila článok s názvom: Vedci zverejnili nové informácie o Delta variante. Sú veľmi znepokojujúce." Strach, ktorý sa komerčná televízia snaží šíriť, očividne na Slovákov už nezaberá a tí sa rozhodli dať to spravodajcom na známosť. Stačí letmý pohľad na komentáre na Facebooku pod článkom a je jasné, čo si Slováci o strašnom Delta variante myslia.

„My sme tu doma!“ „Odstúpiť!“ Slováci opäť povstali proti tejto vytúženej vláde zmeny (VIDEO)
Hnev a nespokojnosť Slovákov narastajú, rovnako preto narastá aj intenzita ich protestov. Iba v sobotu sa ľudia stretli v Bratislave a pred pár dňami opäť aj na hraniciach a už tu máme ďalší. Dnes sa nespokojní Slováci znovu zišli pre naším... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Komentujúci už maj averziu na "vedci zistili"

Nemusíme byť ani jadrovými vedcami, stačí mať priemerný sedliacky rozum a vedieť čítať, aby sme zistili, že ľudia si porovnávajú vyjadrenia odborníkov a vedcov. Komentujúci už verejne píšu, že názory vedcov a odborníkov, sa nemenia podľa vývoja epidemiologickej situácie, ale sa menia podľa potreby. Že nik nerieši liečbu, ale iba vakcínu, je tiež častým argumentom komentujúcich.

Zdá sa, že ľudia sú už presýtení informáciami typu: "vedci zistili", alebo "odborníci sa zhodli". A ako býva zvykom, po presýtení vzniká averzia. Aj averzia na údajných vedcov a údajných odborníkov. Najmä, ak sa občas prevalí, že elitami preferovaní odborníci a preferovaní vedci majú priame či nepriame kšefty s farmaceutickými spoločnosťami. Niekedy sa autor článku už ani neunúva uviesť, že kto sú tí konkrétni vedci.

Baránek vyzýva ľud k protestom: Ide o arogantné podkopávanie samotných základov demokracie
Vládou uzavreté hranice vyvolávajú protesty priamo na prechodoch už niekoľko dní. Pokiaľ je to možné, by sa podľa politického analytika Jána Baránka malo k protestujúcim pridať čo najväčšie množstvo občanov, aby si obhájili základy demokracie.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Servírovanie bombastických informácií sa míňa účinku

Toto averzné nastavenie spoločnosti umocnil prítomný fenomén spoločenskej a mediálnej ignorancie vedcov a odborníkov, ktorí nie sú servilní a poplatní k akémusi svetonázoru či momentálnemu globálnemu či regionálnemu trendu.

Servírovanie bombastických informácií o "najstrašnejšom" víruse všetkých čias síce naberá na sile, ale stráca zjavne na účinku na ľudí. Ľudia stále menej a menej podliehajú magickým mediálnym účinkom korona-bubliny. Kataklizmatické a apokalyptické scenáre sa nenaplnili a ľudia spontánne vytušili, že poniektoré subjekty trhu na celej záležitosti nehanebne bohatnú a aj subjekty šedej ekonomiky s politickým pozadím si našli svoje chodníčky k zisku, a prosperujú na celej lapálii. Testy ani celoplošné vytretia nosov zadarmo neboli a verejné obstarávanie testov na tento účel bolo neverejné.

MUDr. Šuch: Vážení štátni úradníci! Prestaňte ľudí manipulatívnymi technikami nútiť do očkovania, dosahujete opačný efekt!
"Existencia krízového štábu a pandemickej komisie je stále nadbytočná. Dôverujme prirodzenému pudu sebazáchovy a zdravému úsudku nás všetkých." Citát MUDr. Slavomír Šuch Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová