Jezuiti očakávajú od pápeža, že ich bratsky povzbudí v ich poslaní
23 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Členovia Spoločnosti Ježišovej na Slovensku, s ktorými sa má stretnúť pápež František v nedeľu 12. septembra v Bratislave, očakávajú, že ich Svätý Otec pri tejto príležitosti bratsky povzbudí v ich poslaní a ako hlava cirkvi múdro usmerní v ich službe.


Pre TASR to uviedol sócius provinciála Spoločnosti Ježišovej na Slovensku Jakub Garčár.

"Snáď nie je veľkým prekvapením, že pápež, ktorý sám je jezuitom, sa počas svojich pastoračných návštev zvykne súkromne stretávať so svojimi rehoľnými spolubratmi zo Spoločnosti Ježišovej," uviedol Garčár. Napriek tomu nepovažujú pápežovo pozvanie na osobitné stretnutie za samozrejmosť a sú za túto prejavenú pozornosť skutočne vďační.

"Pôjde, ako už bolo naznačené, o bratské stretnutie, v atmosfére otvorenosti, úprimnosti a vzájomného zdieľania," povedal Garčár. Stretnutia so Svätým Otcom sa má podľa jeho slov zúčastniť asi päťdesiatka slovenských jezuitov.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.

"Vytriezvenie pápežom" (Karol Lovaš)
Obávam sa, že pri amaterizme politikov a cirkevných predstaviteľov, ktorý denne, v najrôznejších situáciách dokazujú, pôjde o prvú návštevu pápeža na Slovensku, ktorá prinesie v spoločnosti viac rozdelenia ako pokoja a spokojnosti, píše vo svojom... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriel Matta