Brat zatknutého exriaditeľa SIS Pčolinský už stráca trpezlivosť. "Nebudem držať hubu a krok!"
23 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva aj po rozhodnutí Najvyššieho súdu vo väzbe. Táto situácia sa však vôbec nepáči jeho bratovi Petrovi, ktorý je poslancom parlamentu. V statusoch na sociálnej sieti napísal, čo si o celej situácii myslí, a že už nemieni mlčať.


Situácia na Slovensku je politicky viac ako zamotaná, ba dá sa povedať, že je veľmi podobná tej za éry Vladimíra Mečiara. „Demokrati“, ktorí vlani zasadli do vlády a parlamentných lavíc v súčasnej koalícii, premenili Slovensko na niečo, čo si nikto neželal.

A rozhodne si to neželal Peter Pčolinský, ktorého brat je už od polovice marca vo vyšetrovacej väzbe. Čo si o tom celom myslí napísal v statusoch, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Škandál: Stopka pri policajnom zásahu proti Matejovi Z. a Petrovi P. prišla priamo z policajného Prezídia! (VIDEO)
Na Slovensku sa začínajú diať veci ako za éry Vladimíra Mečiara. A čo je ešte horšie, pomaly ale isto sa môžu používať aj jeho slová: „Skutok sa nestal! A ostatní ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi!“ Najhoršie na tom ale je, že toto všetko, čo sa... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ministerstvu a polícii sa podarilo zmariť vyšetrovanie podozrení

„Myslím si, že už stačilo mlčania a je načase pomenovať veci tak, ako sú. Na tomto profile budem postupne zverejňovať rôzne informácie o aktuálnom dianí, veci ktoré sa nedočítate v „objektívnych médiách“, rôzne prepojenia a fakty, ktoré sú zamlčiavané. Nenechám sa ani zastrašiť, hoci to už skúšali, nebudem držať hubu a krok. Stačilo…,“ napísal Peter Pčolinský vo včerajšom statuse.

Dnes naň nadviazal situáciou, ktorá sa odohrala v policajnom zbore v súvislosti so zatýkaním trojice mužov podozrivých z marenia spravodlivosti, ale aj s odvolaním vedúcej špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej.

„Dnes sa vedeniu Ministerstva vnútra a policajného zboru podarilo, podľa môjho názoru, zmariť vyšetrovanie podozrení z manipulácie s výpoveďami, tým že odstavili vyšetrovateľku inšpekcie. Môj názor potvrdzuje aj krajská prokuratúra…,“ píše v druhom statuse Peter Pčolinský, ku ktorému prikladá aj vyjadrenie Krajskej prokuratúry.



„Dnešné odvolanie vedúcej špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby, ktorý je tvorený vyšetrovateľmi Úradu inšpekčnej služby a vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ, je možné považovať za viac ako neštandardné, keďže dozorový prokurátor v postupe vyšetrovateľky nezistil žiadne procesné pochybenie, ktoré by odôvodňovalo prijatie príslušných opatrení.

Chmelár: To, čo je v každej vyspelej spoločnosti považované za spodinu u nás tvorí najvyšší zákonodarný zbor
Status, ktorý včera zverejnil na svojom profile exzabávač Jožo Pročko nevytočil iba bežných ľudí, ale aj politického analytika, historika a publicistu Eduarda Chmelára. Ten si ale vo svojom statuse všíma aj ďalšiu poslaneckú „hviezdu“ z vládneho... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Táto skutočnosť môže mať negatívny vplyv na ďalší priebeh vyšetrovania, keďže doposiaľ vyšetrovací spis má viac ako 3 tisíc strán,“ píše sa vo vyjadrení Krajskej prokuratúry.


Obvinený Csaba D. sa priznal k spáchaniu činov, ktoré sa mu kladené za vinu

„Uznesenie vyšetrovateľa špecializovaného tímu o vznesení obvinenia z 20. júla 2021 trom civilným osobám preskúmal dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava a na podklade vyšetrovacieho spisu konštatoval jeho zákonnosť a odôvodnenosť. Následne dňa 21. júla 2021 vo večerných hodinách aj podal návrh na vzatie do väzby obvineného Cs. D., z dôvodov útekovej, kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený Cs. D. priznal spáchanie trestného činu, ktorý sa mu kladie uznesením o vznesení obvinenia za vinu.

Zároveň považujeme za neštandardné, že zo strany Prezídia PZ, došlo k prerušeniu prebiehajúceho zásahu pri zadržiavaní obvinených osôb, v dôsledku čoho sú dvaja obvinení na úteku a je po nich vyhlásené pátranie,“ píše sa vo vyjadrení Krajskej prokuratúry. Peter Pčolinský teda poukazuje na to, že obvinený Csaba D. sa priznal, že krivo vypovedal, a teda, podľa neho, nie je žiadny dôvod na to, aby bol jeho brat Vladimír aj naďalej vo vyšetrovacej väzbe.

Pčolinský požiada Žilinku o urýchlené prevzatie jeho prípadu. Má na to vraj vážne dôvody
Bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského zadržala NAKA 11. marca pre podozrenie z korupcie. Zadržanie prebehlo so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Pčolinský žiada, aby dozor nad jeho vecou čo najskôr prevzala generálna... Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik