"Vytriezvenie pápežom" (Karol Lovaš)
22 | 07 | 2021 I Gabriel Matta

Obávam sa, že pri amaterizme politikov a cirkevných predstaviteľov, ktorý denne, v najrôznejších situáciách dokazujú, pôjde o prvú návštevu pápeža na Slovensku, ktorá prinesie v spoločnosti viac rozdelenia ako pokoja a spokojnosti, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý novinár Karol Lovaš, dnes premonštrásky kňaz Gottschalk.


V súvislosti s rozhodnutím ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského a predsedu KBS Stanislava Zvolenského, ktorí sa zhodli, že na stretnutie s pápežom Fratiškom, v rámci jeho septembrovej návštevy, budú môcť len zaočkovaní ľudia, sa Lovaš zamýšľa nad dôsledkami tohto rozhopdnutia.


Ako píše vo svojom statuse: "Nedivím sa politikom a miestnej Cirkvi - pred nimi je vidina nahrať "dobré body", na ktoré sami nedosiahnu. Úprimne sa divím pápežovi, ktorý sa vedome, či nevedome, stáva nástrojom rozdelenia."


Ľ. Lintner: Vstup na omše len pre zaočkovaných? Popretie Kristovho učenia v jeho podstate
„Pápež určite neprisľúbil návštevu Slovenska, aby sa mohol stretnúť iba so zaočkovanými. Nepochybne verí, že jeho slovo bude zasiate aj do sŕdc nezaočkovaných. Bývalý kazateľ a súčasný premiér E. Heger, aby učinil zadosť svojmu učeniu, by mal... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Petra Demková

Podľa Lovaša už totiž nežijeme v časoch, v ktorých prichádzal na Slovensko pápež Ján Pavol II. Doba sa podľa neho zmenila. "Nie som si istý, či to stihli zaregistrovať aj cirkevní predstavitelia, vrátane politikov." polemizuje autor.


Paradoxne podľa neho môže ísť o bod zlomu pre domácu, slovenskú cirkev. Katolícke Slovensko sa po tejto návšteve stane podľa Lovaša ešte menej katolíckym ako v skutočnosti je. Podľa neho je už teraz Slovensko katolícke viac v mysliach a túžbach cirkevných hodnostárov a politikov, ktorí sa nevedia zviditeľniť inak, než v skutočnosti.


"Pápež František je ostražitý diplomat. Dáva si pozor, aby jeho cesty a osoba neboli zneužívané na politické účely. Príkladom je susedné Maďarsko a jeho jasný postoj vyslaný do Budapešti. Možno by mu mal ktosi súdny pošepnúť, že zatiaľ čo dával lekciu slušného správania maďarským politikom, tí slovenskí si ho už začali "porcovať"." komentuje Lovaš.


Návštevu pápeža zneužili politici na ešte väčší rozkol medzi ľuďmi, aj medzi kresťanmi, hnevá sa Matovičova sestra Belicová
Návšteva pápeža Františka na Slovensku bude opäť veľkou vecou pre našich veriacich. Žiaľ, ale len pre tých zaočkovaných. Ostatní sú opäť zaradení medzi tých, ktorí sú nežiadúci. S kritikou „odstaviť“ nezaočkovaných kresťanov od účasti na návšteve... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vatikán podľa Lovaša stihol "u nás" vstúpiť do čohosi, čo smrdí. Ten nepríjemný odér podľa neho však zostane. Katolícke Slovensko je podľa neho vo svojom vnútri rozdelené a "Pápež ani netuší, koľkým tunajším katolíkom lezie na nervy. Koľko ich je pápežskejších ako on sám. Bude sa diviť." uzatvára Lovaš.





V závere tak Lovaš pripúšťa, že septembrová pápežova návšteva môže pomôcť najmä k vytriezveniu domácich katolíckych biskupov a ich vráteniu späť do reality, ktorú podľa neho dlhodobo odmietajú vidieť a počuť. "Slovensko je iné, než ako ho vidia oni z perpektívy biskupských palácov. Vytriezvenie je dar, ktorý rímsky biskup Slovensku a jeho katolíkom prinesie. Treba sa nám naň pripraviť."


Cez svoje dane zaplatíte vakcínu očkovanému, ale za jej alternatívu, teda test, si musíte doplatiť, hnevá sa Blaha
Segregácia ľudí na zaočkovaných, teda tých dobrých, a nezaočkovaných, teda zlých, začína mať u nás naozaj obludné rozmery. Pri plánoch vlády to vyzerá tak, že tí, ktorí sa chcú riadiť vlastným rozumom a svedomím budú vytlačení na okraj spoločnosti.... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik