Mnohí veriaci pápeža neuvidia: "Zaočkovaní do neba, nezaočkovaní zostávajú na Zemi!"
22 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Zdá sa, že vláda si našla ďalší spôsob, ako ešte viac rozdeliť Slovákov na dva tábory. Samozrejme, deliace sa na zaočkovaných a nezaočkovaných. Popredný analytik Juraj Mesík na Facebooku kritizuje tento vládny krok. Podľa neho zasahuje do nádeje a viery kresťanov, ktorí sa rozhodli odmietnuť vakcináciu proti COVID-19.


"Zaočkovaní do neba, nezaočkovaní zostávajú na Zemi," začal svoj príspevok Mesík. "Nedá mi nezdieľať ďalší propagandistický opus v denníku K kontrahovanom korupčno-plagiátorskou vládou - stačil maličký kontraktík a zo zneužitia moci sa pre majstrov propagandy stal pilotný pokus a prišlo na zázrak," podotkol s iróniou.

"Som zvedavý, ako nazvú povinné žlté hviezdy pre nezaočkovaných, keď na ne dôjde," krúti hlavou Mesík.


Vládu podporila prezidentka aj Konferencia biskupov Slovenska

Analytik tak naráža na rozhodnutie ministerstva zdravotníctva na čele s jeho šéfom Vladimírom Lengvarským. Ten nezaočkovaným veriacim oznámil nepriaznivú informáciu, a síce, že za pápežom nesmú, lebo odmietli vakcínu.

Nominant OĽaNO o tomto kroku diskutoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským. „Bolo nám komunikované, že z bezpečnostného hľadiska a z hľadiska technických možností je toto jediný reálny spôsob, ako počet účastníkov radikálne neobmedzovať,“ uviedol bratislavský arcibiskup.

Prezidentka Zuzana Čaputová argumenty k návšteve pápeža Františka príma a podporuje. "Nie je to populárne, ale je to jediné rozumné riešenie, ktoré môže dať ľuďom istotu stretnutia s pápežom Františkom počas jeho cesty na Slovensko,“ domnieva sa hlava štátu. Podobného názoru je aj premiér Eduard Heger.

Matovič má 22 dní na zaočkovanie, inak sa s pápežom nemusí stretnúť, odkazuje Ivan Bošňák
Dátový expert Ivan Bošňák zanechal na sociálnej sieti pre Igora Matoviča odkaz, pretože mu chce uľahčiť stretnutie s pápežom. Jednou z podmienok je totiž očkovanie a túto podmienku Igor Matovič zatiaľ splnenú nemá. Už len 22 dní ostáva Matovičovi... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová