Mega škandál: Slovenskí policajti obmedzovali Harabina a Slovákov na území Maďarska! (VIDEO)
22 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Včerajšieho protestu nespokojných ľudí na hraničných prechodoch sa zúčastnil aj exminister spravodlivosti a vnútra a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin. A ako ináč, opäť vzbudil pozornosť. Pustil sa totiž do policajtov, ktorí stáli na maďarskej strane hranice (!!!) aby udržiavali poriadok.


Svoju účasť na proteste Harabin zverejnil aj na nahratom videu, ktoré „zavesil“ spolu s krátkym statusom na svojom facebookovom profile. Prirodzene, protestu sa zúčastnil bez rúška, ba za jeho nosenie „pokarhal“ aj tam stojacich policajtov, ktorých, okrem iného, upozornil, že to, čo robia je porušenie medzinárodného práva, pretože neoprávnene zasahujú na území cudzieho štátu.
Otázka je, čo chcete na maďarskej strane. Nie ste tak trošku mimo?

„Mikasove vyhlášky ani uznesenia vlády mám nemôžu zrušiť, ale ani obmedziť vaše základné ľudské práva a slobody. Toto je možné iba na podklade zákona. Nemáte preto právnu povinnosť nosiť rúška, testovať, resp. očkovať sa a ani ísť do karantény po návrate na Slovensko zo zahraničia,“ píše v úvode krátkeho statusu Harabin a dodáva, že keby nehovoril pravdu, policajti by ich všetkých, ktorí aj s ním boli včera v Maďarsku, museli odviesť do karantény. „Neurobili to, lebo by spáchali trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa, i keď ich za tým účelom nezákonným spôsobom vyslal doposiaľ neidentifikovaný operačný dôstojník. Uvedomili si včas, že by išli proti prísahe, ktorú skladali pri vstupe do policajného zboru. A správne odmietli protizákonný rozkaz operačného dôstojníka hnať zdravých ľudí do karantény bez rozhodnutia súdu,“ skonštatoval na záver statusu Štefan Harabin.

Harabin: Bábková zberba a luza chce znížiť počet obyvateľstva a ešte ho dostať do konfliktu (VIDEO)
Slovensko si 17. júla pripomína vyhlásenia deklarácie Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Pri tej príležitosti sa na mnohých miestach zapaľujú vatry zvrchovanosti, pri ktorých nie raz rečnia politici či expolitici. Túto... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Vy ste nakazení, lebo máte rúška. Choďte na šesť metrov,“ hovorí v úvode videa Harabin policajtom. Tí sa síce bránia, že sú zdraví, no ani to nezaberá. „Keby ste boli zdraví nemáte rúška,“ oponuje exminister. Muž, ktorý je spolu s Harabinom na maďarskej strane hranice policajtovi hovorí: „Otázka je, čo chcete na maďarskej strane. Nie ste tak trošku mimo?“ Odpoveď policajta je priam šokujúca. „Len sme sa otočili.“ To, že obaja stoja vonku a dozerajú na to, čo sa na hranici bude diať mu asi nedošlo. „Právomoci tu nemáte žiadne. Vám môže byť jedno čo m tu robíme. Slovensko je tam a robte policajta tam.“ pripomína im muž. „Ukážte mi zákon, na základe ktorého ste nás tu prišli osloviť,“ kuje železo za horúca Harabin.

Namiesto vakcín dajte radšej ľuďom zadarmo potrebné lieky, vyzýva vládu Harabin
Najskôr rúška, teraz očkovanie. Štefan Harabin je proste „rebel“, ktorého niečo len tak nepresvedčí. Tak, ako sa z neho stal známy antirúškovec, tak sa z neho stáva aj bojovník proti vakcinácii. Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vy ste štátny orgán a môžete robiť len to, čo hovorí zákon a Ústava!

„Nás sem vyslali,“ snaží sa brániť policajt. „A kto?“ pýta sa Harabin aj muž, ktorý je tam s ním. „Máte písomný rozkaz?“ pýta sa exminister. „Telefonicky nám to oznámili,“ nedá sa policajt. „Telefonicky? No tak mi ukážte úradný záznam, kto vám telefonoval, za akým účelom a aké číslo rozkazu,“ pokračuje Harabin v „šikane“ mladého policajta. Naťahovačky s policajtom Harabin ukončuje slovami: „Keď to nemáte, tak potom choďte preč na Slovensko.“ Policajt však tvrdohlavo odoláva. „Chcem sa len spýtať, čo tu robíte.“

A „prestrelka“ pokračuje: „Čo tu robím? Som na návšteve v Maďarsku. A aj keby som bol na Slovensku, vy nemáte právo ma zastaviť a sa pýtať. Jedine vtedy, keby som páchal trestný čin, alebo nezákonnú činnosť. Povedzte mi, čo som spáchal?“ kontruje Harabin. „Je som nepovedal, že ste niečo spáchali,“ opäť sa bráni policajt. “No tak potom načo. Vy nemáte právo ma osloviť,“ šije Harabin do policajta, ktorý mu odpovedá, že on sa chcel len spýtať.



„Ale akým právom. Vy musíte mať zákonný titul keď sa ma chcete spýtať čo som tu robil. Vy ste štátny orgán a môžete robiť len to, čo hovorí zákon a Ústava! Nie vaše pocity, nálady a telefonický rozkaz,“ rozohňuje sa čím ďalej tým viac Harabin. „Zaujímalo by ma, na základe čoho vy buzerujete ľudí na území cudzieho státu,“ pýta sa muž druhého z policajtov a oznamuje mu, že toto videom pošle Péterovi Szijjártóovi, ministrovi zahraničných vecí Maďarska. A Harabin dodáva, že aj nášmu generálnemu prokurátorovi.

„Vy ste porušili suverenitu Maďarskej republiky,“ oznamuje Harabin policajtovi, ktorého navyše poučuje o tom, čo smú a nesmú robiť na základe zákonov. „Vy viete, že protizákonný rozkaz ste povinný odmietnuť?“ pýta sa Harabin policajta, ktorý mu odpovedá, že to vie. Na to mu Harabin vysvetlil, na čo všetko ako policajt prisahal, ale Mikasova vyhláška medzi tým nebola, takže teda on je zodpovedný za to, čo protizákonné koná. Obaja slovenskí policajti sa potom z maďarského územia svojím služobným autom pobrali preč.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik