Baránek vyzýva ľud k protestom: Ide o arogantné podkopávanie samotných základov demokracie
22 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Vládou uzavreté hranice vyvolávajú protesty priamo na prechodoch už niekoľko dní. Pokiaľ je to možné, by sa podľa politického analytika Jána Baránka malo k protestujúcim pridať čo najväčšie množstvo občanov, aby si obhájili základy demokracie. Uviedol tak v príspevku na sociálnej sieti Facebook.


Niektoré z hraničných prechodov opäť zablokovali pobúrení občania, ktorí protestujú proti novým pravidlám pre vstup na územie Slovenskej republiky.

"Chcem týmto vyjadriť otvorenú podporu obyvateľom v pohranici, ktorí dnes protestujú na hraničných priechodoch. Zároveň chcem vyzvať ozbrojené zložky, aby sa pridali na stranu protestujúcich, keďže štát flagrantne odignoroval rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorý skonštatoval, ze režim na hraniciach sa má vrátiť do tzv. cestovateľského semaforu," začal svoj príspevok Baránek.
Podkopávanie demokracie

Podľa neho je konanie vládnych činiteľov a následne i ozbrojených zložiek v absolútnom rozpore s hlavnými princípmi demokracie. "Ide o arogantne ignorovanie najvyššej súdnej moci a bezprecedentné podkopávanie samotných základov demokracie. Upozorňujem ozbrojene zložky, že sú aj občanmi našej spoločnej vlasti a ich prvoradou povinnosťou je brániť demokraciu a nie presadzovať šialené rozhodnutia nesvojprávnych elementov, ktoré sú zhodou okolnosti pri moci," zdôrazňuje.



Baránek následne vyzýva Slovákov, aby bojovali proti nedemokratickým praktikám vlády. "Občanov, ktorých tento protest nejakým spôsobom obmedzil vyzývam, aby boli trpezliví a pokiaľ sú na mieste protestu, aby sa, ak je to možné, k protestujúcim pridali. Štrajkujúcim želám veľa vytrvalosti a aj touto cestou im vyjadrujem vďaku za ich boj za demokraciu," uzavrel.

Baránek: Vláda nás šikanuje kvôli svojmu špinavému kšeftu. Mali by sme si brať príklad od Britov
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos