Viktor Orbán: Nech rozhodnú ľudia v referende! Tlak na Maďarsko z Bruselu, ohľadom zákona na ochranu detí silnie
21 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Premiér Maďarska Viktor Orbán zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom vyhlásil, že maďarská vláda bude iniciovať referendum. "Presne tak, ako to bolo pred piatimi rokmi, keď Brusel nútil imigrantov. Aj vtedy ich zastavila vôľa ľudu," povedal Viktor Orbán. Referendum sa bude týkať zákona na ochranu detí, ktorý v Maďarsku schválili a Európska únia žiada zmenu.



Viktor Orbán vo videu na sociálnej sieti zverejnil krátke video so silným odkazom pre občanov Maďarska. Pod videom občania zverejňujú odkazy z ktorých je jasné, že súhlasia s postojom premiéra.


Brusel napadol Maďarsko

"Brusel za posledné týždne niekoľkokrát napadol Maďarsko. Maďarské zákony neumožňujú sexuálnu propagandu v materských školách, v školách, v televízii a v reklamách. Brusel požaduje zmenu. Vyčítajú nám, že v Maďarsku nie je možné to, čo je v západných krajinách považované za samozrejmosť. Tam, už aktivisti zo skupín LGBTQ navštevujú školské a predškolské zariadenia. Vykonávajú osvetu, ktorá sa týka sexuálneho vzdelávania. Požadujú, aby tak bolo aj v Maďarsku a preto sa byrokrati v Bruseli vyhrážajú a zneužívajú pozíciu moci," hovorí Viktor Orbán.


Ďalší útok na Maďarsko? "Viktor Orbán je vodca postkomunistického mafiánskeho štátu," píšu americkí novinári
Podľa The Washington Post sa Orbán považuje za veľkého neliberála Európy a neustále vystupuje proti imigrácii, multikulturalizmu, feminizmu a európskej integrácii. Opakovane bol obvinený z antisemitizmu, islamofóbie, homofóbie a z prechovávania... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová





Vláda Maďarskej republiky sa rozhodla iniciovať referendum

"Ide o naše deti. A keďže je tlak na našu krajinu silný a silnie zo dňa na deň, vláda Maďarskej republiky sa rozhodla iniciovať referendum zostavené z piatich otázok. V stávke je budúcnosť našich detí a preto chceme, aby v tejto veci rozhodli občania, ktorí môžu Maďarsko ochrániť. Presne tak, ako to bolo pred piatimi rokmi, keď Brusel nútil imigrantov. Aj vtedy ich zastavila vôľa ľudu. Prosím, aby sme spoločne odpovedali na všetky otázky nie. Raz sa nám to už podarilo a spoločne sa nám podarí aj teraz," dodáva Viktor Orbán.


Brusel chce zmenu režimu v Poľsku a Maďarsku (Wolfgang Streeck)
Názor Wolfganga Streecka (The Epoch Times) Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová



V referende názor vyjadria ľudia v piatich otázkach

Zo zverejneného videa vyplýva, že referendum bude pozostávať z piatich otázok. Názor ľudia vyjadria k otázke, či chcú aby sexuálnu výchovu vykonávali v školských a predškolských zariadeniach organizácie podporujúce skupiny LGBTQ. Či chcú, aby maloletým a mladistvým bola propagovaná zmena pohlavia. Či súhlasia s tým, aby aj pre maloletých boli k dispozícii zákroky na zmenu pohlavia, či súhlasia s propagovaním materiálov o zmene pohlavia a či súhlasia s tým, aby vývin detí bol ovplyvňovaný čo sa týka sexuálnej výchovy bez obmedzenia.


Do mučiarne s Maďarmi!(Zsolt Pozsgai)
Komentár Zsolta Pozsgaia (Magyar Nemzet) Dvadsať najvplyvnejších dám v Bruseli vyslovilo svoj názor o Maďaroch. Devätnástim z nich sa venovať nemienim, ale jedna z nich za zmienku stojí. Od jej názoru mi vystúpili na čelo kropaje potu, pretože... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová