Skvelá správa: Ruský Polyoxidonium úspešne pomáha v preventívnej liečbe na COVID-19!
21 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Boj s koronavírusom sa dostal na prvé priečky akéhokoľvek boja s nejakou chorobou. Zatiaľ jednoznačne vyhráva „dobrovoľné“ očkovanie, tešiť sa ale môžu aj tí, ktorí chcú bojovať proti zákernej pliage inou formou. Doteraz bol najznámejším preparátom Ivermectin, teraz by mal byť k dispozícii Polyoxidonium.


Originálny prípravok Polyoxidonium (tablety) vyrába ruská spoločnosť Petrovax Farm. Polyoxidonium sa bude podľa portálu nitranoviny.sk používať najmä na prevenciu koronavírusov. V júni tohto roka schválilo Ministerstvo zdravotníctva ďalšiu dodávku tohto prípravku.
Prípravok je lekárskej komunite na Slovensku dobre známy a potvrdil svoj úžitok

Do krajiny EÚ sa export vykonáva na základe špeciálneho povolenia úradu bez ďalšej registrácie, pričom rozsah dodávky bude 10 000 balení. Spoločnosť tento prípravok exportuje už viac ako 15 rokov. „Spotreba Polyoxidonia na obyvateľa je štyrikrát vyššia ako v Rusku. Miestni lekári ho milujú,“ prezradil Michail Cyferov, prezident spoločnosti Petrovax Farm, ktorá v roku 2017 dostala správu o úspešných výsledkoch postmarketingovej štúdie bezpečnosti polyoxidónia (PASS) na území EÚ (Slovensko).

Toto je ale podľa Cyferova prvá skúsenosť s postregistračnými štúdiami ruského originálneho prípravku v Európe. V roku 2020 bolo Polyoxidonium zahrnuté do klinických odporúčaní pre liečbu pacientov s koronavírusovou infekciou. Slovensko bolo tiež medzi krajinami zúčastnenými sa na medzinárodnej multicentrickej klinickej štúdii na hodnotenie účinnosti prípravku pri liečbe COVID-19 u hospitalizovaných pacientov.

Mesík: Nespoliehajte, že vám vláda umožní prístup k Ivermectinu včas. Pripravte sa teraz, kým je čas
Druhá vlna pandémie odznela len pred pár dňami a vláda už straší treťou. Zomierať vraj budú najmä nezaočkovaní. Údajne si nechránia zdravie. Formulka ako vyšitá na propagáciu očkovania, ktoré na Slovensku odmieta veľa ľudí. Propagátorom rozhodne... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Prípravok je lekárskej komunite na Slovensku dobre známy a potvrdil svoj úžitok. Už máme úspešné skúsenosti s Polyoxidonium proti COVID-19. Som si istý, že rozhodnutie ministerstva nám pomôže v boji proti šíreniu koronavírusovej infekcie,“ uviedol prezident Slovenskej spoločnosti pre infekčné choroby prof. Pavol Jarčuška, ktorý je aj členom Národného krízového klinického tímu a poradca predsedu vlády pre COVID-19. Vo februári 2021 podľa špeciálneho povolenia nášho ministerstva doručil Petrovax 5 000 balení polyoxidónia (tablety) do Fakultnej nemocnice L. Pasteura na prevenciu a liečbu koronavírusovej infekcie. V júni sa podľa novej dohody objem dodávok zdvojnásobil.

Nový ruský liek Polyoxidonium na liečbu COVID-19 prešiel testami aj v EÚ
Ruský originálny liek nazývaný Polyoxidonium ® prešiel prvou fázou medzinárodnej klinickej štúdie testujúcej jeho účinnosť a bezpečnosť pri liečbe COVID-19. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič

V našich zdravotníckych zariadeniach je terapeutické použitie prípravku povolené

„Rada by som dodala, že s našou priamou účasťou bol prípravok skúmaný v rámci medzinárodnej klinickej štúdie, ktorej účelom je určiť bezpečnosť a účinnosť Polyoxidonium na liečbu Covid-19. Urobilo sa veľa práce a očakávame na výsledky už tohto leta,“ dodala Mária Soľavová, vedúca oddelenia infekčných chorôb z trnavskej Fakultnej nemocnice. V našich zdravotníckych zariadeniach je podľa dokumentu terapeutické použitie prípravku povolené na účely imunoprofylaxie koronavírusovej infekcie u pracovníkov zdravotníctva a liečby pacientov s COVID-19. „Vysoko si vážime dôveru Slovenska pre náš originálny produkt. Sme radi ako sa vyvíja naša spolupráca so Slovenskom, a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu,“ skonštatoval Michail Cyferov.

Na užívanie Ivermectinu nečakať s jeho nasadením až dovtedy, keď sa začínate dusiť, radí Mesík
Šírenie COVID-19 sa, zatiaľ, napriek očkovaniu nedarí zastaviť prakticky nikde na celom svete. Vakcináciu, ale aj liečbu Ivermectinom, si vo svoj statuse na sociálnej sieti všíma vyštudovaný lekár a analytik globálnych rizík Juraj... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Referenčné informácie: Polyoxidonium® (účinná látka – azoximerbromid) je originálny ruský prípravok, ktorý sa v Rusku v klinickej praxi široko používa už viac ako 20 rokov a úspešne sa vyváža aj do ďalších krajín. V súčasnosti je prípravok zaregistrovaný a dodáva sa do 10 krajín sveta. Začiatkom februára 2021 spoločnosť Petrovax dokončila príjem pacientov do medzinárodného multicentrického klinického skúšania (MMKS) lieku Polyoxidonium na liečbu COVID-19 so stredne závažným až závažným ochorením. Štúdie sa zúčastnilo 394 pacientov v Rusku a na Slovensku. Výsledky štúdie sa očakávajú v lete 2021. V súčasnosti existujú úspešné skúsenosti s používaním „Polyoxidonium” v prípade s COVID-19 v Rusku aj v EÚ. Prípravok sa používa na preventívnu ochranu lekárov pracujúcich v „červených zónach” a skúma sa aj v rámci otvorených pozorovacích programov u pacientov s COVID-19.

Prečo nie Ivermectin, ide o Jarčuškov biznis s iným liekom?
Ide o strach z Ivermectinu alebo Jarčuškov biznis s iným liekom? Na ministerských tlačovkách počúvame, že ide o ošiaľ z Ivermectinu a eufória je prehnaná. MUDr. Juraj Mesík si myslí, že je tu strach z Ivermectinu, lebo lekári ešte nemajú s ním... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Gabriel Matta