Na ľudské slobody sa má siahať až vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné, hnevá sa dôchodca z Komárna
21 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnes sa na niektorých hraničných prechodoch bude opäť konať ich blokovanie. Dôvodom sú protesty Slovákov voči podmienkam vstupu na naše územie. Ľudia sú frustrovaní z toho, ako sa postavila vláda k rozhodnutiu Ústavného súdu, ktoré v podstate odignorovala.


Podporovať protest sa rozhodol aj dôchodca z Komárna, hoci len symbolicky. O jeho podpore informuje v statuse facebookový profil Slováci v Rajke a okolí, ktorý zverejnil jeho stanovisko.

„Držím palce na blokáde. Tieto opatrenia na hraniciach sú postavené na hlavu. Keby som bol mladší, idem za vami, ale mám 76 rokov a sily ubúdajú,“ píše v statuse dôchodca, ktorý priznáva, že býva v Komárne a jeho sestra v susednom  Komárome, pričom denne sa navštevovali. „Do Komároma som prešiel aj v roku 1968, keď stáli tanky na moste. Rovnako, keď bola prasačia chrípka, či v roku 1989, keď padal režim. A dnes mi nejaký úradník z Bratislavy povie, že bez karantény cez most nemôžem,“ hnevá sa dôchodca.



„Nie som proti vakcínam, kto chce a môže, nech sa očkuje. Ja mám starosti so srdcom, a tak sa obávam komplikácií. Na ľudské slobody sa má siahať až vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné. Ja som ale presvedčený, že v Komárome nie je viac Covidu ako v Komárne. Do pekla, veď sme jedno mesto predelené hranicou!“ píše na samý záver nahnevaný dôchodca z Komárna.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik