Hranice opäť rozdelili Slovákov. Niektorí protesty podporujú, iní ich odsudzujú
21 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Niektoré zo slovenských hraničných prechodov opäť zablokovali nespokojní ľudia, ktorým sa nepáčia pravidlá pre vstup na naše územie. „Pendleri“, ale aj tí, ktorí sa vracajú z dovoleniek či z pracovných pobytov v zahraničí, sú nespokojní s tým, čo všetko musia na našich hraniciach predložiť a najmä že tí, ktorí nie sú zaočkovaní musia ísť do povinnej karantény.


Slovenská „demokratická“ vláda si spravila z rozhodnutia Ústavného súdu trhací kalendár a podmienky na hraniciach pri príchode na naše územie ešte sprísnila. Aj preto sa na niektorých hraničných prechodoch rozhodli Slováci dnes podvečer opäť protestovať a to, ako to tam vyzerá zverejnili v statusoch, fotkách a videách na sociálnej sieti.
Pokutovať sabotérov. Asi im chýba 100 mŕtvych denne!

Protesty síce neboli na všetkých hraničných prechodoch, no ľudia aj tak dali vláde jasne najavo, že s jej opatreniami pri vstupe na Slovensko nesúhlasia. „Nevrátime život do normálnych koľají. Len takouto cestou vymáhania si našich práv a slobôd,“ píše v diskusii pod video z akcie Mária Brezovská. „Tito bojujú aj za nás ostatných, ktorí nechceme testovanie a očkovanie. Sme s vami,“ dodáva Jana Dratvová. „Super len tak ďalej. Ľudia, pozrite na Francúzov. Berme si z nich príklad,“ skonštatovala Jana Drozdeková. Povzbudzujúcich a súhlasných diskusných príspevkov bolo naozaj neúrekom, no našlo sa aj veľa takých, ktorí s tým nesúhlasili, ba opatrenia na hraniciach schvaľujú.



Teraz hovorili v TV správach, že tu na Slovensku máme už 100-vku Delta variantu. To je svinstvo čo ľudia sem nosia. A ešte sa aj rozčuľujú. Zatvoriť aby pochopili, že ohrozujú ľudí na zdraví a životoch. Nie každý môže alebo ešte nie je z nejakého dôvodu zaočkovaný. Ale preto nevyskakujú títo ľudia ako opice a nerobia ani nechodia na protesty. Akceptovať zaočkovaných, ale aj ešte nezaočkovaných. Ale treba oddeliť ľudí, ktorí sa nechcú vôbec očkovať. Tak ľudia, ktorí ešte nie ste zaočkovaní, oddeliť sa od ľudí, ktorí protestujú a nechcú sa vôbec zaočkovať. Tí sú škodní,“ píše Ľudmila Slúková. „Pokutovať sabotérov. Asi im chýba 100 mŕtvych denne!“ rozčuľuje sa Marcel Ripper.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik