Sýrska protivzdušná obrana odrazila izraelský útok v Aleppe (VIDEO)
20 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Sýrska protivzdušná obrana odrazila ​​podľa domácich štátnych médií izraelský útok na predmestiach mesta Aleppo. Výbuchy boli nahlásené aj v blízkosti letiska al-Nayrab, informuje portál RT.


K útoku došlo v oblasti al-Safirah na juhu Aleppa neskoro v pondelok v noci. Informovala sýrska arabská spravodajská agentúra, ktorá tiež zdieľala údajné zábery z útoku.



Kolujú aj ďalšie videá, ktoré majú ukázať útok z iného uhlu. Výbuchy boli nahlásené v blízkosti letiska al-Nayrab na predmestí Aleppa. Sýrski predstavitelia nepotvrdili, či boli nejaké ciele úspešne zasiahnuté.



Tel Aviv už predtým bombardoval oblasť al-Safirah a tvrdil, že sa zameriaval na zariadenia prevádzkované iránskymi jednotkami Quds. Posledný hlásený izraelský útok v tejto oblasti prišiel podľa Times of Israel vlani v septembri.



Kým izraelskí predstavitelia takéto operácie potvrdzujú zriedka, vojenské letectvo Izraelských obranných síl (IDF) bežne strieľa na sýrske územie pod zámienkou zamerania sa na iránske pozície. Teherán popri Moskve podporoval Damask v boji proti Islamskému štátu (IS, predtým ISIS) a ďalším džihádistickým skupinám.

Američania odmietajú očkovanie, pretože „neveria“ Bidenovi a médiám, tvrdí Trump
Bývalý prezident USA Donald Trump tvrdí, že Američania odmietajú očkovanie proti Covid-19, pretože majú nedostatok dôvery v Biely dom, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Lukáš Leca