Šokujúce slová kardiológa Vorčáka: „Vakcíny môžu zvýšiť riziko kardiologického ochorenia!“
20 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Analytik a vyštudovaný lekár Juraj Mesík zvykne písať statusy o lieku Ivermectin, ktorý je účinný počiatočnej fáze COVID-19. Teraz sa v statuse zameral na slová doktora kardiológa Ivana Vorčáka, ktorý sa vyjadril k vplyvu vakcinácie na srdce.


Juraj Mesík tentokrát dáva do pozornosti blog v Nemecku pôsobiaceho kardiológa doktora Ivana Vorčáka v Denníku N. V statuse Mesík píše, že v doktor okrem iného nepriamo vysvetľuje, prečo korupčno-plagiátorská partia potrebuje natlačiť pod ihly čo najviac ľudí.
Mesík upozorňuje na dôležitý blog kardiológa Vorčáka

„Lekár píše k veci,“ upozorňuje Mesík. Doktor Vorčák podľa neho v blogu okrem iného nepriamo vysvetľuje, prečo korupčno-plagiátorská partia potrebuje natlačiť pod ihly čo najviac ľudí. „Keď nebudú nevakcinovaní, nebude žiadna kontrolná skupina (a ľud národ bude na večné časy a nikdy inak stmelený S-proteínom). Bude sa dať síce porovnať s úmrtnosťou v minulosti, ale koho ešte bude vtedy zaujímať minulosť? Píše ako kardiológ, ale to isté platí aj pre mozgové porážky (doména neurológov) a rôzne iné diagnózy,“ uzatvára Juraj Mesík.
Akútne a subakútne nežiaduce účinky vakcín sa odhaľujú za pochodu

„Akútne a subakútne nežiaduce účinky vakcín sa odhaľujú za pochodu. V pôvodných štúdiách, ktoré viedli k ich schváleniu, sa nezistili. Asi teraz nemá zmysel obšírne ich tu opisovať. Trombózy mozgových splavov, trombocytopénie, naposledy vraj už aj Guillain Barré, a takto by sa dalo pokračovať. Sú to komplikácie síce raritné, ale naznačujú, že v súvislosti s očkovaním prebieha v tele nejaký proces/procesy, o ktorom/ktorých dnes nemáme dostatok informácií,“ píše v blogu doktor Vorčák. Podľa neho stále platí, že o dlhodobých efektoch vakcín z logiky veci ešte v júli 20121 toho veľa vedieť ani nemôžeme. A v médiách k reálnej diskusii o rizikách vakcín ešte len príde. Kedy to bude, to nevieme.

Imunita po prirodzenej nákaze je oveľa komplexnejšia, pevnejšia a trvanlivejšia, ako po očkovaní, tvrdí Mesík
Izrael patrí medzi krajiny s najväčším počtom zaočkovaných ľudí na COVID-19. Napriek tomu sa tam opäť začal koronavírus šíriť doslova nekontrolovane. Poukazuje na to v statuse aj analytik a vyštudovaný lekár Juraj Mesík, ktorý tvrdí, že očkovanie... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ak vakcíny zvyšujú riziko trombotických komplikácií, môžu aj kardiologické ochorenia

Zatiaľ sa podľa Vorčáka o nežiaducich účinkoch nediskutuje, ale jednostranne informuje. „Namiesto toho sa diskutuje o povinnom očkovaní vybraných skupín proti COVID-19 a situácia v spoločnosti sa polarizuje. Ako kardiológ sa vyjadrím ku kardiologickým komplikáciám očkovania, respektíve komplikáciám pri ich štatistickom záchyte,“ konštatuje Vorčák. Medzičasom sa zistilo, že vakcinácia proti Covid-19 môže viesť k myokarditídam (a perikarditídam). „Ako lekár tvrdím, že doteraz nie je známe, na základe akej patofyziologickej reakcie k zápalu srdečného svalu dochádza a aké to má alebo nemá dlhodobé dopady, napríklad na vznik srdcovej slabosti. Neznepokojuje ma teda ani tak výskyt a priebeh týchto akútnych zápalov srdcového svalu ako to, že sa nevie, ako vznikajú. Pretože teoreticky by predsa vznikať nemal,“ píše v kardiológ.

Mesík: Súčasné covidové vakcíny nie sú schopné uchrániť populáciu pred šírením nových variantov
A je to tu! Niektoré štáty sa už rozhodli nebojovať proti pandémii hlava nehlava. Uvoľnia opatrenia, aby sa ľuďom ľahšie dýchalo. V Európe sa týmto smerom ako prvá vydala Veľká Británia. V statuse jej krok rozoberá vyštudovaný lekár a analytik... Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Ak je medzičasom známe, že vakcíny zvyšujú riziko trombotických komplikácií, je možné, že to nebude inak ani pri kardiologických ochoreniach. Za ‘normálnej situácie’ pri infarkte myokardu dochádza k uzáveru srdcovej tepny malou zrazeninou. To je poväčšine zavŕšením roky sa odohrávajúcich aterosklerotických procesov v tepnách srdca. Zároveň je vznik tejto malej zrazeniny tou poslednou kvapkou, ktorá vedie k pretečeniu pohára,“ vysvetľuje Vorčák, pre ktorého sa natíska otázka: „Môže očkovanie proti COVID-19 u niektorých ľudí, napríklad s aterosklerózou zvyšovať riziko trombotického uzáveru cievy?“ Kardiológova odpoveď znie: „Oficiálne to ešte nevieme.“

Mesík: V krajinách s vysokým počtom zaočkovaných umiera viac ľudí ako v štátoch s nízkou vakcináciou
COVID-19 je pandémia, ktorá stála na celom svete život už približne 3,5 milióna ľudí. Koľko z nich však mohlo žiť, keby sa liečili Ivermectinom, ktorého veľkým propagátorom je aj Juraj Mesík? Otázka, na ktorú je teraz asi nemožné odpovedať, no... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Hľadanie súvislosti očkovania a infarktu často vedie k označeniu lekára za "konšpirátora"

Čo je však horšie, a to je aj rozhodujúce, že ani to tak skoro vedieť nebudeme. „V tom-ktorom konkrétnom prípade infarktu myokardu je prakticky klinicky takmer nemožné určiť príčinnú súvislosť očkovania a infarktu. V rámci populácie by sa však príčinná súvislosť očkovania a infarktu dala zistiť štatisticky porovnaním výskytu infarktu myokardu v očkovanej a kontrolnej (matched case) neočkovanej populácii,“ myslí si kardiológ. Uvádza, že realita je taká, že v praxi je napríklad infarkt myokardu po očkovaní dnes často kvalifikovaný ako náhodná udalosť bez súvislosti s očkovaním.

„Nedochádza automaticky k hláseniu všetkých infarktov po očkovaní ako potenciálne nežiaducich účinkov a ich hlásenie je na ľubovôli očkovaného (napríklad do systému VAERS), respektíve jeho ošetrujúceho lekára. Neviem o žiadnom reálnom postihu lekára za nenahlásenie takejto zdravotnej komplikácie po očkovaní. Naopak, hľadanie takejto súvislosti dnes vyvoláva skôr otázku, či lekár nie je konšpirátor,“ šokuje doktor Vorčák. Dodáva, že ak aj poriadne štúdie v reálnej populácii na túto tému prebiehajú, nie sú ešte hotové.



„Ak by teda aj existoval zvýšený výskyt napríklad kardiologických komplikácií v očkovanej populácii a nebol by naozaj masívny, štatisticky ‘za pochodu’ a na základe dobrovoľnosti zachytený prakticky skoro byť ani nemôže. Vždy bude pri štatistickom vyhodnotení na pozadí existovať rádovo vyšší počet kardiologických ochorení, ktoré s očkovaním žiadnu príčinnú súvislosť nemajú. Tie ako tieň výskyt prípadných komplikácií po očkovaní v štatistike prekryjú. Aj na základe takýchto nekompletných údajov sa potom posudzuje risk/benefit vakcín,“ konštatuje lekár.

Dnes sme podľa neho v situácii, že o povinnosti očkovať rozhodujú politici bez elementárnej znalosti patofyziologických procesov odohrávajúcich sa v ľudskom tele a nemajúci prehľad o relevantnosti štatistických údajov o nežiaducich účinkoch vakcín. „To ich však nezbavuje zodpovednosti za ich rozhodnutia o povinnom očkovaní. Aj preto je povinné očkovanie dnes úplne nemiestne. Tak isto, ako bolo nemiestne silou presadené plošné testovanie,“ uzatvára blog kardiológ Ivan Vorčák.

Mesík: "Vakcínami mRNA spustili vlády masový experiment na obyvateľstve"
Na Slovensku v posledných dňoch rezonuje najmä otázka vládneho zákona, ktorý má urobiť neočkovaným zo života peklo. Podľa návrhu budú mať sťažený a aj značne finančne náročnejší život. Povinnosť, či dobrovoľnosť očkovania polarizuje celú... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková