ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: BGI nezákonne zbierala údaje z testovania tehotných žien
20 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Škandalózne odhalenie: Najväčšia spoločnosť v oblasti genomiky na svete zhromažďuje genetické údaje z prenatálnych testov od miliónov tehotných žien!


Genetické údaje z prenatálneho testu tehotných žien používaného na celom svete sa posielajú čínskej spoločnosti. Vyvinula test spolu s čínskou armádou. Spojené štáty v tom vidia bezpečnostné riziko, píše epochtimes.de.


Najväčšia spoločnosť v oblasti genomiky na svete BGI Group (Beijing Genomics Institute - Pekinský genomický inštitút) zozbierala genetické údaje prostredníctvom prenatálnych testov miliónov žien. Testy boli vyvinuté v spolupráci s čínskou armádou. Informácie priniesla televízna stanica NTD.


Najdesivejší liek spred 60 rokov zmrzačil 12-tisíc detí. Lekári nevedeli, čo dávajú, matky nevedeli, čo berú
Čierna kapitola západonemeckej farmaceutickej spoločnosti Grünenthal. Liek s názvom Thalidomid mal zabrániť nevoľnosti. Výsledok bol desivý. Zmrzačil 12-tisíc detí. Nemali ruky, nohy, uši, ale rozsah vád bol oveľa väčší. Z trhu ho začali sťahovať... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

BGI využíva genetické údaje na rozsiahly výskum charakteristík populácie. Podľa poradcov americkej vlády to však predstavuje bezpečnostné riziko.


Obrovská genomická databáza BGI by mohla zabezpečiť Číne výhody, a to tak ekonomické, ako aj vojenské, a potenciálne by sa mohla použiť na vývoj upravených patogénov alebo „geneticky vylepšených“ vojakov.



Použitie genetických údajov na ďalší výskum

„Chcela by som vedieť, čo sa stane s tak citlivými údajmi o mne, mojom genóme a genóme môjho dieťaťa,“ povedala Emília,  klientka BGI z Poľska. Je jednou z vyše 8 miliónov žien, ktoré absolvovali prenatálny test BGI. Agentúre Reuters poskytla rozhovor 32-ročná obchodná referenta pod podmienkou, že zverejní len jej krstné meno. Emília podpísala súhlas. Jej genetické údaje sa uložili do databázy a použijú sa na výskum.


Čo však nevedela, bolo, že jej údaje by teraz mohli byť v Číne, presnejšie v Šen-čene, ústredí a výskumnom centre BGI. To však nebolo zrejmé z formulára, ktorý klientka podpísala. Bolo tam iba napísané: Vaša vzorka bude odoslaná na analýzu do Hongkongu.


V Izraeli zvonia poplašné zvony. Očkovanie problém nevyrieši, povedal izraelský premiér Naftali Bennett
Počet prípadov v Izraeli začal v posledných týždňoch opäť znepokojivo stúpať. Zvonia poplašné zvony. Problémy spôsobuje Delta variant a infikovanie touto mutáciou spôsobuje závažné prípady. Napriek tomu, že Izrael patrí ku krajinám, kde je najvyšší... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

„Musím priznať, že ma šokovalo, že moje údaje sa môžu odovzdať čínskej vláde. Po prečítaní formulára som si myslel, že som bola dobre informovaná o teste a o tom, ako sa údaje použijú. Bola tam informácia, že ak súhlasím, mohlo by sa to použiť na ďalšie štúdiu na zlepšenie metódy. Ale inak tam toho veľa nebolo,“ povedala Emília.



Prenatálny test NIFTY sa predáva v najmenej 52 krajinách

BGI tvrdí, že čínsky režim nikdy nežiadal o poskytnutie údajov z genetických testov na účely výskumu. Prenatálny test spoločnosti pod trhovým názvom NIFTY  je jedným z najpopulárnejších na svete. Predáva sa v najmenej 52 krajinách vrátane Nemecka, kde je známy pod značkou PreviaTest.


Takéto testy sa robia okolo 10. týždňa tehotenstva. Zbierajú DNA z placenty, aby zistili abnormality plodu, napríklad Downov syndróm.


Aj keď sa testy vykonávajú anonymne, zhromažďujú genetické informácie o matke. Podľa predpisov na ochranu údajov, ktoré sa týkajú testov, môžu byť tieto postúpené ďalej z dôvodu národnej bezpečnosti.



Ukladanie údajov v čínskej národnej génovej databáze

Agentúra Reuters tiež skontrolovala online záznamy. Ukazujú, že genetické informácie najmenej 500 žien vrátane tých mimo Číny sú uložené aj v čínskej národnej génovej banke.


Európu čakajú ťažké časy. Vyryte do skál a napíšte na steny domov: Vieme, ako konať, ako sa zachovať!
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Každý riadok, ktorý tu je vidno, je iná žena. Agentúra Reuters nemohla zistiť, či sú údaje Emílie uložené v génovej databáze.


Spoločnosť BGI ukladá osobné údaje, ako napríklad krajinu, výšku a váhu ženy. Vedci tvrdia, že tieto genetické „veľké údaje“ môžu poskytnúť informácie o chorobách, ako je schizofrénia alebo o veľkosti tela, tukoch či vírusoch.


Proces je súkromný, ale údaje sa stále ukladajú. GI tvrdí: Nikdy nemala prístup k žiadnym osobným údajom. Spoločnosť ukladala iba údaje o mieste pobytu žien v pevninskej Číne a zahraničné vzorky a údaje zničí po piatich rokoch.



Spolupráca BGI s čínskou armádou

Skutočnosť, že BGI spolupracuje s čínskou armádou na prenatálnom výskume, je pre verejnosť nová. To je dôvod, prečo sú americkí bezpečnostní poradcovia znepokojení. 


Pandémiu v ČR vyhlásili politici! Pandémia, alebo lož? K okrúhlemu stolu pozýva Eva Trávníčková
19 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Grémium odborníkov pod vedením bývalého šéfa Google Erica Schmidta  ešte v marci varovalo, že Spojené štáty by mali vnímať čínsky pokrok v biotechnológiách a umelej inteligencii ako nový druh národnej bezpečnostnej hrozby.



Reakcia čínskej diplomacie

Spoločnosť odmietla odpovedať na otázky, či má BGI väzby na čínsku armádu alebo či jej výskum predstavuje bezpečnostnú hrozbu, ako to tvrdia USA.


Čínske ministerstvo zahraničia uviedlo, že správa odráža „nepodložené obvinenia a ohováranie“ zo strany amerických úradov.


Po návrate do Poľska Emilia povedala, že by si vybrala iný test, ak by vopred vedela o rozsahu sekundárneho výskumu BGI.


„To by totiž mohol byť veľmi dôležitý bod pri výbere testu. Pre mňa určite,“ zdôraznila klientka BGI Emília, uzatvára epochtimes.de.


Na celej Covid histérii zarobí vakcinačný biznis za prvé dva roky 52 biliónov dolárov! Tvrdí Dalibor Stach (VIDEO)
Česká televízia zverejnila na konci zimy diskusnú reláciu. Podľa statusu Feriho Lešta zrejme vôbec nemala byť publikovaná. Jeden z diskutujúcich sa totiž vyjadroval o Ivermectine ako lieku na COVID-19 a kritizoval vakcináciu. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik