Omyl alebo podvod? Briti najprv v nemocniciach hlásili 60 percent očkovaných, potom to zmenili na neočkovaných
20 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Hlavný vedecký poradca britskej vlády Patrick Vallance v pondelok informoval, že 60 percent hospitalizovaných je plne zaočkovaných. Neskôr v ten istý deň svoje vyhlásenie otočil, čo vyvoláva pochybnosti.

Včera sa udiala bizarná situácia, ktorá prispieva k vytváraniu ďalších pochybností a úvah o možných podvodoch pri riadení pandémie. Hlavný vedecký poradca britskej vlády Patrick Vallance totiž v pondelok informoval, že 60 percent hospitalizovaných je plne zaočkovaných. O niekoľko hodín neskôr na svojom profile na sociálnej sieti Twitter svoje vyhlásenie celkom zmenil.
Pôvodná správa všetkých šokovala

Šesťdesiat percent ľudí, ktorí sú momentálne v britských nemocniciach s ochorením COVID-19, dostalo predtým dve dávky vakcíny proti koronavírusu. Toto v pondelok povedal hlavný vedecký poradca britskej vlády Patrick Vallance.

Vallance tiež povedal, že Spojené kráľovstvo je celkom blízko k predchádzajúcej "zimnej vlne" infekcií. "Počas zimnej vlny sme mali denne pozitívne testovaných až približne 60 000 ľudí. Teraz sme niekde na hranici 50 000. Takže sme dosť blízko k rozsahu zimnej vlny infekcií a bude to narastať," dodal.

Napriek opätovne sa zvyšujúcemu počtu infekcií novým koronavírusom prestali v Anglicku od polnoci miestneho času (01.00 h SELČ) platiť takmer všetky zvyšné protipandemické opatrenia. Zvyšné časti Spojeného kráľovstva postupujú pri rušení alebo zavádzaní opatrení vlastnou cestou a niektoré opatrenia nechávajú aj po 19. júli zachované.

V Izraeli zvonia poplašné zvony. Očkovanie problém nevyrieši, povedal izraelský premiér Naftali Bennett
Počet prípadov v Izraeli začal v posledných týždňoch opäť znepokojivo stúpať. Zvonia poplašné zvony. Problémy spôsobuje Delta variant a infikovanie touto mutáciou spôsobuje závažné prípady. Napriek tomu, že Izrael patrí ku krajinám, kde je najvyšší... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Omyl alebo podvod?

Poradca britskej vlády svoje skoršie vyjadrenie následne celkom zmenil.

"Opravujem štatistický údaj, ktorý som dnes 19. júla uviedol na tlačovej konferencii," napísal Vallace na Twitteri. Teraz tvrdí, že približne 60 percent ľudí hospitalizovaných s covidom v súčasnosti predstavujú nie plne zaočkované, ale nezaočkované osoby (teda aj zaočkovaní len jednou dávkou!).

Z toho však aj naďalej vyplýva, že až 40 percent z hospitalizovaných je plne očkovaných.

Hlavná pediatrička Prokopová pretláča očkovanie detí. V 2016 priznala peniaze od farmafiriem
Portál Pluska v článku z roku 2016 písal o pochybných praktikách niektorých lekárov. Prokopová, ktorá v súčasnoti pôsobí ako hlavná pediatrička a pretláča očkovanie detí, v ňom priznala príjmy od farmafiriem. Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Peter Sulek