Iza Bela: Nie je mysliteľné aby Lipšic konal z akéhokoľvek dôvodu alebo skôr úmyslu nezákonne (VIDEO)
20 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa dostal do naozaj zlej situácie. Tú si však spôsobil sám slovami a činmi, na ktoré upozorňoval aj jeho nepriateľ Štefan Harabin. Teraz mu ich v statuse pripomína i „bežná“ žena Iza Bela.  


Daniel Lipšic bol pred časom politikom a zastával aj funkciu ministra spravodlivosti. Pár rokov na pozícii advokáta ho podľa neho predurčilo na pozíciu šéfa špeciálnych prokurátorov. Stalo sa, lenže aj on už, hoci na vysokej pozícii, začal deliť ľudí na dobrých a zlých. A navyše nemilosrdne ho doháňa i jeho minulosť, ktorú mu v statuse pripomína aj Iza Bela.
Lipšic si opäť sprivatizoval pravdu a dáva vyhlásenia, kto je dobrý a kto zlý

„Všimli ste si, že Lipšic má opäť politické vyjadrenia? Tento človek si opäť sprivatizoval pravdu a dáva vyhlásenia toho typu do všetkých mainstreamových médií: tí sú dobrí a tí sú zlí,“ píše Iza Bela. A dodáva: „Jeden deň tlačovka voľné ruky a zatýkanie Ficových ľudí, nominantov Smeru, druhý deň už nie sú voľné ruky, lebo sú podozriví Lipšicovi ľudia.“

Podľa pisateľky je veľmi zaujímavé, že sa začali diať zrazu zvláštne veci, ktoré doteraz neboli možné. „Dôvod, prečo to tak bolo, nech si odpovie každý sám, ale myslím si, že odpoveď bude skoro rovnaká u každého z nás. Policajtov, ktorí pracujú na citlivých kauzách ako Očistec, Mýtnik či Judáš, si predvolal na pohovor aj Národný bezpečnostný úrad, ktorý rozhoduje o ich previerkach,“ konštatuje Iza Bela.

Aktuality informujú: Internetom sa šíri správa, že majú zadržať Lipšica a spol.!
Aktuality.sk píšu o tom, že internetom sa šíri správa o pripravovanej akcii proti popredným predstaviteľom špeciálnej prokuratúry aj polície. Majú ich údajne dokonca zadržať a obviniť. Ide konkrétne o Daniela Lipšica, Petra Kysela, Ondreja Repu či... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Petra Demková

Karta sa začína obracať

Podľa nej práve títo policajti posledný rok pracovali na najväčších kauzách, aké kedy na Slovensku boli začaté a preverované. „V poslednom rade aj vznesené obvinenia či obžaloby konkrétnym ľuďom, bývalým funkcionárom z korupcie, prania špinavých peňazí, či zneužívania právomoci. Teraz títo policajti či prokurátori čelia vyšetrovaniu Úradu inšpekčnej služby. Karta sa začína obracať,“ vysvetľuje „bežná“ žena.

Tvrdí, že podľa nej ide skôr o to, aby si niektorí novinári a mainstreamové média zachránili svojich hrdinov. „Nie je predsa mysliteľné , aby sa tento človek, tváriaci sa, že je bojujúcim za dobrú vec, stal zrazu jedným z nich a konal z akéhokoľvek dôvodu alebo skôr úmyslu nezákonne,“ vysvetľuje Iza Bela.


Keď bol Lipšic politikom, kriminalizoval oponentov a robí to aj v súčasnosti

„A ak niekto vopred mediálne avizuje, že sa obáva svojho zadržania, tak musíme konštatovať, že tu niečo dosť veľmi smrdí. Nezdá sa vám, že by sa práve týmto spôsobom cez médiá snažili títo ľudia, ktorí si boli dobre vedomí porušovania zákona, chrániť si svoju kožu?“ pýta sa Iza Bela.

K statusu prikladá aj video, vraj ako možnosť porovnať si minulosť a prítomnosť. „Už v tom období, keď bol Lipšic politikom, tak kriminalizoval svojich oponentov. Presne ako to robí v súčasnosti. Musíme si uvedomiť, že on nikdy neprestal byť politikom, bol ním, aj keď obhajoval svojich klientov. Stačí si spätne pozrieť v archívoch jeho vyjadrenia na kamery,“ píše Iza Bela.

Na záver dodáva: „Všetkých naokolo obviňoval a kriminalizoval, no pravda je taká, že on je právoplatne odsúdený s probačným dohľadom aj keď na podmienku, ale vina sa mu preukázala, to je podstatné.“

Judita Laššáková: Lipšic je poprepájaný s množstvom politikov. Nedá sa to ignorovať
"Lipšic je politicky exponovaná osoba. Bol ňou aj vtedy, keď sa hral na advokáta. Je tak intímne poprepájaný s množstvom politikov v najvyšších ústavných funkciách, že sa to jednoducho nedá ignorovať. Z tohto pohľadu sa dostal Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová