Singapur bude pristupovať  k SARS-CoV-2 už ako ku chrípke či prechladnutiu (The Epoch Times)
19 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár nw (The Epoch Times)


Singapur je prvou krajinou, ktorá plánuje pristupovať ku koronavírusu už ako k prechladnutiu či chrípke. Postupne sa majú odbúrať aj prísne opatrenia.


Od začiatku pandémie koronavírusu pred 18 mesiacmi Singapur zaznamenal len 36 prípadov úmrtia. Úrady pristúpili k drakonickým opatreniam, aby stlmili mieru infekcií. Teraz chcú však postupne upúšťať od prísnych krokov a chcú prestať aj s počítaním tých, ktorí majú pozitívny test na COVID-19.


Singapur má približne 5,7 milióna obyvateľov a doposiaľ zaznamenalo 62 617 pozitívnych testov na koronavírus. Pracovná skupina COVID-19 prijala tvrdé opatrenia, aby dokázala z dlhodobého hľadiska obnoviť stav bez karantény.


Si Ťin-pching mobilizuje Čínu na možnú jadrovú vojnu (Gordon G. Chang)
Komentár Gordona G. Changa (The Epoch Times) Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa ministrov zdravotníctva a financií by sa mali ľudia vrátiť opäť k normálnemu životu. Singapurská vláda teraz chce zmeniť stratégiu svojej protikoronovej politiky. Snahu poraziť vírus prísnymi pravidlami má vystriedať kontrola zdravotnej starostlivosti, či už ide o očkovanie alebo alternatívne možnosti liečenia v prípade ochorenia.



Monitorovanie chorých „na chrípku“ v nemocniciach

Úrady majú začal vnímať problém globálne ako celok. Namiesto toho, aby sa každý deň podrobne zaznamenávali pozitívne výsledky testov, treba využiť skúsenosti z minulých mesiacov, aby v nemocniciach chorých na „chrípku“ monitorovali inak ako doteraz.



Vírus sa úplne vyhubiť nedá. Prídu nové a nové varianty

Singapurské úrady tvrdia, že koronavírus sa nebude dať úplne vyhubiť, budú sa objavovať stále nové a nové varianty, ktoré ešte dnes známe nie sú. Sars-CoV-2 sa bude klasifikovať už ako chrípkový patogén, bezprostredná hrozba zmizne a „život ľudí sa vráti do normálnych koľají“. 


Ako rozpoznáte, že môžete mať Delta variant koronavírusu? TOTO by vám mohlo pomôcť
Aj na Slovensku za začína „udomácňovať“ Delta mutácia koronavírusu. Zatiaľ jeho šírenie nepomáhajú zastaviť ani doslova drakonické opatrenia, aké sa v iných krajinách nevidia. Viete, aké príznaky môže mať? Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Plánované masové očkovanie

Mali by byť zaočkované najmenej dve tretiny populácie v Singapure. Druhá dávka vakcín sa bude podávať v auguste. Minister zdravotníctva je presvedčený, že očkovanie môže „skrotiť“ COVID-19. Hovorí: „Očkovanie znižuje riziko infekcie a prenosu.“ Aj keby sa zaočkovaný nakazil, vakcinácia zabráni ťažkému priebehu choroby.


„Zlou správou je, že COVID-19 pravdepodobne nikdy nezmizne,“ povedal singapurský minister zdravotníctva. „Dobrá správa je, že stále je možné žiť normálne, aj keď je vírus medzi nami,“ dodal.


Ministri si myslia, že kombinácia zjednodušených testov (ako pri testovaní vodičov na prítomnosť alkoholu v krvi), viac možností liečby a osobná zodpovednosť povedú k návratu do normálu.



Nový signál pre svet

Krok Singapuru môže byť signálom pre svet, ako možno žiť s COVID-19 po viac ako ročných obmedzeniach na celej zemeguli, uzatvára komentár The Epoch Times.


SARS-CoV-2 je „vysoko adaptovaný na človeka“ a zvierací hostiteľ sa nenašiel (Tim Sumpf)
Komentár Tima Sumpfa (The Epoch Times) Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová