Nikde v EÚ už „negatívne“ testy nevydávajú, iba na Slovensku, upozorňuje právnička Judita Laššáková
19 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situáciu na hraniciach po návrate z Francúzska a Belgicka sledovala aj právnička Judita Laššáková. I ona mala rovnakú skúsenosť ako takmer všetci Slováci, ktorí sa vydali autom do „západnej“ Európy. Ako píše v statuse, na hraniciach okrem Slovenska nestretla žiadne kontroly.


Takmer dva týždne strávila Judita Laššáková v Štrasburgu a v Bruseli, kde si „odpočinula“ od slovenskej reality. Aj od toho, čo na pokyn politikov musia robiť policajti a vojaci už niekoľko dní na hraniciach pri vstupe na Slovensko. Ako známa právnička uvádza v statuse, počas návratu prešla niekoľko hraníc, no nikde nezažila to, čo na Slovensku.
Politici poslali príslušníkov na hranice šikanovať rodiny cestujúce na dovolenky

„Môžem konštatovať, že situácia v Európe je nezmenená. Cez hranice som prešla bez toho, aby som videla colníka alebo policajta. Štyri hraničné prechody cestou tam a dva cestou späť a ja ani netuším, či Rakúsko, Nemecko, Francúzsko, Luxembursko a Belgicko majú alebo nemajú strážcov hraničných prechodov,“ skonštatovala na úvod Laššáková. Dodala, že mohutne ozbrojenými strážcami hraníc sa musela pochváliť až Slovenská republika.

„Teraz, v lete, keď je teplo a rodiny cestujú za slnkom a morom! Mužov a aj ženy zákona poslali na hranice potiť sa tí, ktorí o ich nasadení rozhodujú v klimatizovaných, luxusne zariadených a pitným režimom zásobených miestnostiach! Určite si to službu konajúci príslušníci vysoko vážia a oceňujú,“ píše sarkasticky Laššáková.

Hrozí, že ak sa nezomkneme, zotročia nás, a neostane len pri povinnom očkovaní, varuje Laššáková
Dnes už azda nikto nepochybuje o tom, že Slovensko je rozdelené. A to nielen na zaočkovaných a tých druhých, ale aj mentálne a názorovo. Všíma si to i právnička Judita Laššáková, ktorá v statuse na sociálnej sieti rozoberá, ako je to s pendlermi či... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Na svete je nový "výblitok", ktorý sa honosne pýši názvom „Vyhláška č. 231“

„O moju pravidelnú dennú dávku smiechu (cez slzy) sa postaral ‘hlavný výnimkátor’, ako Mikasa nazval docent Drgonec. Na svete je jeho nový výblitok, ktorý sa honosne pýši názvom ‘Vyhláška č. 231’. Chcela som vedieť, či odporuje právu EÚ. Nemusela som študovať dlho! Už v paragrafe 1 ods. 7 sa mu to podarilo. Vraj pri prekročení hranice sa má jedinec preukazovať ‘negatívnym’ testom! To je aký? Taký, ktorý odporuje právnym predpisom EÚ. Nikde inde už ‘negatívne’ testy nevydávajú, iba na Slovensku,“ upozorňuje Laššáková. Podľa nej "hlavný výnimkátor" a ani nikto z jeho tímu si nedokázal zistiť, že sa v celej Európe používa pojem „not detected“, čiže „nezistený“. „Toľko ku kvalite slovenských elitných expertov!“ smeje sa naša skúsená odborníčka na právo EÚ.

Laššáková tvrdo: Zobrali ste ľuďom všetko, tak sa nečudujte, že na vás kričia. Je to vaša chyba!
Očkovanie proti koronavírusu Slovensko, napriek odporúčaniam Európskej únie, rozdelili na dva tábory – zaočkovaných a tých druhých. Kým tí, ktorí si dali pichnúť vakcínu majú povolené takmer všetko, tým druhým sú odopierané mnohé ich práva. Ľudia... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Človek až žasne, čo niektorých na Slovensku zaujíma, respektíve nezaujíma

Laššáková sa v ďalšej časti statusu zaoberá aj prezidentkou, jej spoznávaním Slovenska a zaoberaním sa LGBTIQ komunitou miesto riešenia problémov obyčajných ľudí, ktorí majú existenčné problémy. Záujmu právničky neušiel ani rozhovor generálneho prokurátora Maroša Žilinku pre denník Nový Čas. Za to ho podľa Laššákovej zavalila tsunami kritiky, ktorá sa však netýkala obsahu jeho výrokov, ale okolnosti, komu si vlastne „dovolil“ interview poskytnúť!

„Človek až žasne, čo niektorých zaujíma! Tak vyhlášky hlavného cumlikátora, pardon, hlavného výnimkátora sa objavujú v nejakej zbierke, ktorú občan ani nemusí poznať, ani sa s jej obsahom zoznamovať, ale niektorým prekáža Nový Čas! Inak povedané, všeobecne záväzné právne predpisy musia byť zverejňované v Zbierke zákonov na to, aby sa s nimi občan oboznámil. Vyhlášky hlavného výnimkátora sa zverejňujú bohvie kde, ale Slováci a štátne zložky, dokonca aj odborné učilište v Košiciach (rozumej Ústavný súd SR slovami Drgonca) sa nimi riadia,“ zamýšľa sa ďalej Judita Laššáková.



„Naozaj je toto problém?! Nie celkom chápem, ako sme sa dostali do štádia, že jediný, opakujem, jediný štátny orgán chrániaci naše práva sa dostáva pod paľbu kritiky kvôli tomu, s akým médiom sa dal do reči?! Hlavná vec, že nikomu z pobúrených neprekáža, že vyhlášky hlavného vynimkátora, ktorý nemá žiadne právo nám siahať na slobody, sa nezverejňujú v Zbierke zákonov! Človeku sa až rozum zastavuje, že takýto postup z formálneho hľadiska ospravedlňuje ešte aj Peter Kresák,“ píše kriticky právnička. Dúfa, že naozaj všetci vedia, čo je obsahom uznesenia EÚ, ktoré prijali Európsky parlament a Rada EÚ ohľadom takzvaných covidpasov!
Prezidentka až teraz spoznáva Slovensko

"Pani prezidentka sa zasadzuje o to, aby rozdiely medzi občanmi SR neboli tak vyhranené. To je chvályhodné počínanie. Len by ma zaujímalo, prečo sa v otázke očkovania sama stavia výlučne na jednu stranu barikády? Odpoveď na otázku, čo pre Slovákov má a čo nemá existenciálny význam, je ťažká. Zdá sa, že ani jej poradcovia si s tým nevedia dať rady. Veď načo sa stať neutrálnym arbitrom, keď je tu vždy možnosť presadzovať nejaké marginálne témy na úkor väčšiny. Avšak zrejme sa jej počínaniu nemôžeme diviť, keď až teraz ‘spoznáva Slovensko’!" glosuje právnička Laššáková.

„Pani prezidentka naozaj perlí. Jednak tým, že sa vyjadruje k veciam, ohľadom ktorých by mala mlčať, a jednak preto, lebo mlčí, keď by mala pozdvihnúť svoj hlas v záujme ochrany občanov,“ dodáva Judita Laššáková na záver statusu.

Právnička Laššáková: Matovič aj Heger zatiahli našu krajinu do právneho marazmu
Ústavný súd zrušil na základe podania Smeru Mikasovu vyhlášku o povinnej 14-dennej karanténe pre nezaočkovaných, ktorí vstupujú na naše územie. Právnička Judita Laššáková si v statuse zobrala na paškál nielen prezidentku, ale aj Hegera a... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik