Hýbal len očami! Mrazivé svedectvo posledných sekúnd Milana Lasicu
19 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Jeden z hlavných pilierov slovenskej kultúry Milan Lasica zomrel v nedeľu na javisku svojho milovaného divadla Štúdio L + S. Po dospievaní piesne Ja som optimista za potlesku skolaboval. Mal utrpieť náhlu poruchu srdcového rytmu. Muž, ktorý sa legendu pokúšal oživiť, priniesol mrazivé svedectvo o umelcových posledných sekundách, píše eXtra.
Milan Lasica zomrel na javisku

Milan Lasica v nedeľu večer skolaboval na divadelných doskách, ktoré znamenajú svet. Stalo sa to po tom, čo dospieval pieseň Ja som optimista počas záverečného vystúpenia s orchestrom Bratislava Hot Serenaders v divadle Štúdio L + S. Herec a humorista sa divákom ešte stihol ukloniť, za búrlivého potlesku sa potom pred ich zrakmi zrútil na zem. Lekári sa Lasicu pokúšali oživovať celých dvadsať minút, avšak neúspešne.

"Bola to náhla porucha srdcového rytmu. Bol som tam a poskytoval som prvú pomoc s kolegami, než prišla záchranka. Dospieval pesničku Ja som optimista v dobrej forme, bola klaňačka asi dvakrát a zrazu sa pomaly zosunul k zemi. Párkrát sa vrátil a hýbal očami, ale nezvládol to. Bohužiaľ, je to pravda," uviedol podľa vyššie eXtra divák.

Vo veku 81 rokov zomrel dramatik a humorista Milan Lasica
18 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Lasicu oplakávajú aj politici

"Smutná správa. Zomrel Milan Lasica. Muž chytrého humoru a noblesy, majster slova. Herec, spevák, autor, textár. Úprimnú sústrasť najbližším," potvrdilo ministerstvo kultúry.

Na smrť legendy zareagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. "Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností nášho kultúrneho a verejného života, ale dielo majstra Lasicu zostáva s nami a vždy bude patriť do zlatého fondu slovenského umenia. V tejto smutnej chvíli chcem vyjadriť hlbokú a úprimnú sústrasť rodine pána Lasicu. Česť jeho pamiatke," uviedla na svojich sociálnych sieťach.

Lasica: Čudujem sa, že nemôžeme otvoriť na 2 hodiny divadlá, keď v lietadle cestujú ľudia aj 8 hodín
Milan Lasica sa roky usiloval o to, aby si jeho malé divadelné štúdio L+S udržalo divákov. Pandémia mu ale v jeho snahe podrazila nohy a po roku, čo zostáva divadlo zatvorené, sa Lasica netají temnými myšlienkami, píše portál Šíp. Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Tibor Sipos