Šokujúce slová jednej z protestujúcich: To, čo sa na nás chystá od jesene položí Slovákov na kolená!
18 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bratislava sa stáva mestom protestov, pretože Slovensko je už veľmi, veľmi nespokojné s tým, čo sa tu deje. A to nielen s „dobrovoľným“ očkovaním, ale aj s očkovaním detí či situáciou na hraniciach. A bude vraj ešte horšie, pretože to, čo sa na nás chystá mnohí vraj len tak ľahko nerozdýchajú.


Sobotný protest v hlavnom meste nebol síce až taký mohutný, zúčastnilo sa na ňom okolo 600 ľudí, no bol bez zelených zástav a najmä úplne pokojný. Dalo by sa povedať až apolitický, pretože chýbali predstavitelia opozície a ľuďom v ňom išlo v prvom rade o slobodu – slova, pohybu či vakcinácie. Účastníci sa na ňom mali dohodnúť aj na tom, že sa takto pred Úradom vlády budú stretávať na týždennej báze. Ako to na proteste vyzeralo zachytila vo videu (TU) jedna z protestujúcich.
Protivládne protesty by mali pokračovať s týždennou pravidelnosťou

Tentokrát sa síce na proteste nezišla ani tisícovka ľudí, zato tí sa dozvedeli šokujúce informácie. Foto: Monika M.


Na proteste tentokrát chýbali aj vždy „neprehliadnuteľní“ zástupcovia ĽSNS so svojimi zelenými vlajkami - video (TU). Na pódiu vystupovali najmä bežní ľudia, no ocitli sa tam aj niektorí súčasní poslanci či expolitici. „Protestovali sme proti vakcinácii, a to aj detí, uberaniu slobôd a tiež proti situácii na hraniciach pri vstupe na Slovensko,“ prezradila nám Monika, jedna z účastníčok protestu a dodala: „Tentokrát sa to zaobišlo bez vulgarizmov, hoci kotlebovci tam boli tiež. Organizátori hovorili, že pozývali všetkých opozičných poslancov, a aj Fica, ktorý tiež vyzýva na podobné akcie a na akési nepokojne, no neprišiel, rovnako ako Pellegrini.“ Najbližšie chcú protestujúci zablokovať niektoré hraničné prechody a tým ešte zvýrazniť ich boj za slobodu, ktorá sa zo Slovenska pomaly vytráca.

Pre dážď sa protestujúci nezastavili pred prezidentským palácom, no Zuzana Čaputová sa od nich vypočula svoje. „Skandovalo sa, že je to okupantka nasťahovaná v prezidentskom paláci,“ prezradila Monika, ktorá nám priblížila desivé slová jednej z vystupujúcich. „Doslova šokujúce bolo vystúpenie Zuzany Michalíkovej, ktorá pracovala na ministerstve zahraničných vecí a sleduje dianie okolo takzvaného zeleného zákona z Plánu obnovy. V rámci pandémie na nás vraj od septembra čaká niečo, čo nás definitívne položí na lopatky. Nielenže prídu ďalšie lockdowny, ale najmä drastické zvyšovanie cien, a to aj energií a tiež nové dane. A aby toto nebolo málo, tak tieto peniaze nezostanú u nás, ale poputujú do Bruselu ako splátka za eurá, ktoré dostaneme z Plánu obnovy, čo sme sa Bruselu zaviazali, no nikto to otvorene nepovedal,“ šokuje Monika.

"Pochoval Slovensko!" Protestujúci priniesli pred dom hlavného hygienika Mikasa pohrebný veniec
Tak toto si hlavný hygienik Ján Mikas len tak za klobúk nedá! Ľuďom už došla trpezlivosť a pred jeho bytom zorganizovali protest, informuje portál regiony.zoznam.sk. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa potvrdí to, čo odznelo na tribúne, Slováci padnú na kolená

Protestujúci si v sobotu sľúbili, že stretávať sa budú každú sobotu. Foto: Monika M.


„Ak bude pravdou, čo podľa pani Michalíkovej nastane, ako som hovorila, ona to veľmi podrobne sleduje, tak to, čo sa tu chystá položí Slovákov na lopatky. Je to akási forma experimentu, na ktorú sme mali byť vybraní my a Česi, ktorí máme jednu z najúbohejších ekonomík. No ale toto nás definitívne zrazí na kolená. Ak sa jej slová potvrdia, čaká nás naozaj „skvelá“ perspektíva. Však uvidíme čo sa bude diať na jeseň, teda či pôjdu drasticky hore nielen ceny v obchodoch, ale aj energií a daní, ku ktorým pribudnú nové. Ak áno, tak to isto nebol hoax, ako sa to už nie raz potvrdilo, ale krutá skutočnosť,“ povzdychla si  hod. .Monika. Sobotný pokojný protest napokon „rozpustil“ dážď okolo 17.45 hod.

 

„Vy jedni smradi! Skončíte v base!“ kričali protestujúci pred domom doktora Jarčušku (VIDEO)
Nahnevaní Slováci sa nechceli „rozprávať“ len s profesorom Vladimírom Krčmér. Ich kroky viedli aj pred panelák, v ktorom má bývať doktor Pavol Jarčuška. Vo videu na sociálnej sieti Miloš Goga ukazuje, že aj v Košiciach bolo pomerne... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik