Šerif v Kalifornii odmieta presadzovať povinnosť nosenia rúška: „Nie je to podložené vedou“
18 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Šerif okresu Los Angeles Alex Villanueva vyvolal pobúrenie tým, že odmietol presadzovať v meste obnovenú politiku povinnosti nosiť rúška a uviedol, že rozhodnutie „nie je podporené vedou“, informuje portál RT.


Povinnosť nosenia rúška sa vrátila



Zdravotnícki úradníci v okrese Los Angeles tento týždeň mnohých šokovali, keď oznámili, že sa povinnosť nosenia rúška vráti. Obyvateľom bolo povedané, aby nosili masky vo vnútorných priestoroch a na veľkých zhromaždeniach, bez ohľadu na stav očkovania.

Úradníci kraja obnovili mandát rúšok kvôli novým denným prípadom Covid-19, ktoré každý týždeň po dobu jedného týždňa presahovali tisícku. Úradníci v zdravotníctve tiež uviedli variantu Delta ako dôvod, prečo ľudia „musia znížiť riziko infekcie a riziko možného infikovania ostatných“.
Šerif nebude pomáhať župe

Villanueva, ktorý sa bude v budúcom roku uchádzať o znovuzvolenie, pohotovo zareagoval na mandát a dal jasne najavo, že on a jeho funkcionári nebudú mať nijaký podiel na pomoci župe pri presadzovaní nového pravidla.

V Izraeli zvonia poplašné zvony. Očkovanie problém nevyrieši, povedal izraelský premiér Naftali Bennett
Počet prípadov v Izraeli začal v posledných týždňoch opäť znepokojivo stúpať. Zvonia poplašné zvony. Problémy spôsobuje Delta variant a infikovanie touto mutáciou spôsobuje závažné prípady. Napriek tomu, že Izrael patrí ku krajinám, kde je najvyšší... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Nútenie očkovaných a osôb aby nosili masky v interiéroch, nie je podporené vedou a je v rozpore s pokynmi Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v USA,“ uviedol vo vyhlásení.

Šerif dodal, že „podfinancované“ oddelenie nebude využívať svoje „obmedzené zdroje“ na zabezpečenie toho, aby ľudia staronové nariadenia dodržiavali, hoci pre istotu ubezpečil, že ak majú záujem, „má oprávnenie“ vynucovať ich dodržiavanie. Šerif teda namiesto toho žiada od obyvateľov „dobrovoľné dodržiavanie“.

Švajčiarka banka chce predať Picassov obraz nie jednému ale stovkám záujemcov
Švajčiarka banka chce predať obraz od Pabla Picassa nie jednému ale stovkám záujemcov. Má ísť o menších investorov, pri ktorých využije technológiu blockchainu, informuje portál novinky.cz. Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Nie len Los Angeles

Villanuevovo oznámenie si vyslúžilo veľa pozornosti. Väčšina bola predvídateľne pobúrená ľavicovo orientovanými odborníkmi.

Prezident Joe Biden a početní predstavitelia Bieleho domu nedávno kruto varovali nielen pred „pandémiou medzi neočkovanými“, ale aj pred príspevkami na sociálnych sieťach, ktoré údajne šíria „dezinformácie“ o Covid-19 a vakcínach.

Los Angeles nie je jediným mestom, ktoré sa bude opäť maskovať rúškami. Aj Las Vegas čelí odporúčaniam zdravotníckych pracovníkov kraja, aby ľudia na veľkých zhromaždeniach a v interiéroch nosili rúška, či už sú alebo nie sú očkovaní.

FDA varuje: Vakcína od J&J môže spôsobiť ochrnutie celého tela!
Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) tento týždeň varoval pred ďalším možným vedľajším účinkom vakcíny od firmy Johnson & Johnson. Podľa úradu by jednodávková vakcína výnimočne mohla stáť za prepuknutím tzv. Guillain-Barrého... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Diana Zaťková