Kaník: "Turistický semafor je nedomyslený, kontraproduktívny, zmätočný. Takto sa cestovný ruch nerobí!"
18 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
"Turistický semafor je buď kanadský žart, alebo by bolo treba zmeniť názov tohto produktu na antituristický semafor," rozčuľuje sa na sociálnej sieti bývalý minister sociálnych vecí a rodiny Ľudovít Kaník.


Štát má pod palcom službu pre občanov, tzv. turistický semafor. Zmyslom by mala byť pohodová návšteva turistov v chránených územiach. No očividne podľa niekoho semafor neodzrkadľuje aktuálnu situáciu v turistických destináciách. Na sieti sa posťažoval exminister Kaník.


Antituristický semafor

Turistický semafor je rozdelený na tri farby. Zelenú - počet návštevníkov minimálny, oranžovú - v lokalite sa nachádza viac turistov a červenú - veľa turistov, odporúča sa zvoliť si inú lokalitu. Kaník žije a podniká v Banskej Štiavnici, takže svoju lokalitu môže pohodlne ohodnotiť z balkóna. No jeho zistenia sa akosi nezhodujú so semaforom.



"Niekoľko dni po sebe som si pozeral tzv. turistický semafor. Špeciálne okolie Štiavnice. Musím povedať, že buď je to kanadský žart, alebo by bolo treba zmeniť názov tohto produktu na antituristický semafor," píše Kaník.


Prokurátor Žilinka už pozná príčinu smrti Milana Lučanského. Kauza tak ide do finále
Generálny prokurátor Maroš Žilinka v rozhovore pre Nový Čas prezradil, že už vie, ako bývalý policajný prezident Lučanský zomrel. Prezradí ju však až po tom, čo sa vyšetrovanie uzavrie. Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Diana Zaťková



Podľa neho oranžová farba, ktorou autori označili celé okolie Štiavnice je ďaleko od reality a zdravého rozumu. "Oranžová by mala znamenať, že množstvo turistov je tam už takmer neúnosné. To však vôbec v skutočnosti tak nie je," píše exminister.


V oranžovej zóne nikoho nestretnete

"Na chodníkoch aj celé minúty nestretnete nikoho. Tak prečo oranžová ? Lebo na Červenej studni je zaparkovaných 20 aut?" pýta sa Kaník. "Pre autorov a správcov tohto čohosi je zrejme turista škodná. čo je veľmi škodlivý postoj. Ak je asi podľa nich na 1 ha plochy viac ako 1-2 ľudia, už je to nebezpečne preplnené," zamýšľa sa expolitik.


Okamžite zrušte opatrenia, ktoré blokujú občanov Slovenka, vyzýva Danko
Andrej Danko na sociálnej sieti zverejnil výzvu, ktorú adresuje ministrovi Lengvarskému a osobitne hlavnému hygienikovi Mikasovi. Žiada o okamžité zrušenie opatrení, ktoré blokujú občanov Slovenskej republiky žijúcich v zahraničí. A berú im možnosť... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová




Podľa neho je to celé nedomyslené, kontraproduktívne, zmätočné. "V súčasnosti žiaľ veľmi obvyklé. Takto sa udržateľný cestovný ruch nerobí, ale ničí," uzatvára Kaník.



Aplikácia Turistický semafor bola spustená iba pred pár dňami vďaka spolupráci ministerstva životného prostredia, Štátnej ochrany prírody SR a Slovenskej agentúry životného prostredia. Dôvodom bolo, že počas pandémie sa viac ľudí premiestnilo do prírody, informuje portál ereport.sk.


Ľuboš Blaha: Pandémia priniesla so sebou nenávisť k mysleniu a mysliacim ľuďom
"Nerozumiem, prečo vlastne niekto tak agresívne vnucuje ľuďom očkovanie. A už vôbec nerozumiem tej nenávisti, ktorá sa voči nám neočkovaným šíri. Popri všetkých tých vulgarizmoch o tom, akí sme dobytok, obvykle počúvam tri hlavné dôvody nenávisti:... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Ivan Brožík