Jachty známych tvárí: Flašík má lepšiu ako Kollár, Nikodým sa musel uskromniť (FOTO)
18 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Politici, mafiáni, známe tváre z televízie - mnoho z nich vedie život na vysokej nohe a materiálne potešenia ako luxusné jachty sú dnes bežnou súčasťou ich majetku, píše Pluska.



Kollár ju predal

Predseda parlamentu Boris Kollár s ňou pred časom zvykol kotviť v Chorvátsku. Za luxusnú jachtu Sunseeker zaplatil cez milión eur. Kollár disponuje kapitánskym preukazom svoju 18 metrovú jachtu si kormidloval sám. Loď však neskôr nevyužíval, na rozdiel od jeho priateľov. Predať ju bola preto pre neho výhodnejšia voľba.

Kočnerov Pegas

Kočner mohol za svoju obľúbenú hračku do vody vysoliť približne 4 milióny eur. „Je to stále len loď, nie jachta. Skutočná jachta sa začína od 150 stôp, to je asi 50 metrov. Keď vedľa našich lodiek, ktorým ja hovorím ‚člunky‘, zaparkuje skutočná jachta, tak potom by ste videli, čo je sila,“ tvrdil vtedy nadšene.

Po jeho zatknutí vďaka markizáckym zmenkám bola luxusná jachta kotviaca v prístave Marina Lav v Chorvátsku na predaj za 3,7 milióna eur. Loď, ktorú Kočner volá Pegas, meria cez 44 metrov. Disponuje až piatimi spálňami, v ktorých je dokopy 12 postelí.

Elegance Fedora Flašíka

Fedor Flašík, bývalý manžel europoslankyni Moniky Beňovej, si svoju obdivuhodnú jachtu zaobstaral v polovičnej sume. Elegance 54 je lukratívna jachta disponujúca dvoma kajutami a nádržou s kapacitou 2 700 litrov. Rovnako ako Kollár, aj Flašík ju zvykol kotviť v Chorvátsku.

 
Nikodým sa uskromnil

Aj moderátor Martin Nikodým, ktorý sa preslávil najmä súťažou Staňte sa milionárom, sa vybral užívať si slnečné dni na Jadran. „Pár dní vypnúť. To potrebujem,“ pochválil sa na sociálnych sieťach. V chorvátskom meste Vodice si užíval na oproti prípadom vyššie pomerne skromnejšej lodi.

"Nepotrebujem vlastniť niečo, čo dokážem využívať iba pár dní v roku. Dokonca aj kormidla som sa dotkol iba symbolicky. Kapitánske skúšky sa ešte len chystám urobiť, takže som sa tento rok stal súčasťou skúsenej posádky, zatiaľ nie ako kapitán,“ uviedol Nikodým pre Plusku.

Kto dnes využíva Kočnerovu 4-miliónovú jachtu, ktorú mu štát nevedel zhabať?
Zhabať mu ju štát po odsúdení nemohol, pretože nie je jeho. Od roku 2016 patrí jachta Sunseeker Ferretti Custom Line 112 jeho exmanželke Karolíne. Kto ju využíva dnes? Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Tibor Sipos