Hasič Lukáš (31) šiel dať krv a odišiel s desivou diagnózou. Nechal po sebe dvojročnú dcéru
18 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Obrovský smútok a žiaľ zažíva 32-ročná Simona a jej dvojročná dcérka Hanka. Obe totiž prišli o toho najdôležitejšieho muža v rodine - manžela a otca, 31-ročného Lukáša. Muž, ktorý pôsobil ako hasič, chcel darovaním krvi urobiť dobrý skutok, namiesto toho odber odhalil desivú diagnózu, informuje portál TN.



Darovaním krvi sa všetko zmenilo




Lukáš si so svojimi dievčatami užíval života naplno, vždy bol silný a zdravý. Život naruby sa mu obrátil vlani, keď išiel darovať krv. Lekárom sa totiž vzorka nezdala a muža poslali na vyšetrenie. Diagnóza bola nekompromisná, ukázala rakovinu, píše spravodajský portál Nový čas.

Tridsaťdvaročná Simona a o rok mladší Lukáš pritom boli partnermi úctyhodných 14 rokov. Poznali sa už od strednej školy, narodenie dcérky Hanky ​​si užívali a mali veľa plánov do budúcna. Lukáš bol športovcom telom i dušou a po tom, čo sa s manželkou vrátil zo Škótska, stal sa hasičom.

Neuveriteľný príbeh rodiča a jeho dieťaťa v nemocnici. Spolu s Ag testom museli ísť aj na PCR!
Covid mánia a testovacie „šialenstvo“ dokonale opantali Slovensko. Ako to občas funguje opísal v statuse poslanec za hnutie Republika Miroslav Heredoš. Tomu neznámy anonym poslal svoj príbeh, nad ktorým zostáva rozum stáť. Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Krv chodil darovať pravidelne

"On svoju prácu nesmierne miloval, bolo to jeho poslanie a vždy všetko robil na sto percent," rozpráva jeho manželka, teraz už vdova. Krv vraj Lukáš chodil darovať pravidelne. "Keď tam bol minulý rok, tak zistili, že má zvýšené hodnoty a poslali ho na vyšetrenie. Ani vo sne nás nenapadlo, že to bude niečo vážne," spomína Simona.

Októbrová diagnóza bola zdrvujúca - rakovina hrubého čreva. Podľa Simony sa však Lukáš vraj ani na chvíľku nevzdal a veril, že zákernú chorobu porazí. Dokonca obaja svoj dlhoročný vzťah na jar spečatili sobášom.

Oporu mal mladý hasič aj vo svojej mamičke, ktorá mu pomáhala aj napriek tomu, že sama v tej chvíli mala strach o svojho muža a Lukášovho otca, ktorý mal vážny priebeh covidu. Lenže ich príbeh nakoniec neskončil happyendom, ale tragicky. Lukáš v minulý týždeň svoj boj prehral. Zničená je tak nielen Simona, ale aj jeho kolegovia a kamaráti. Mladej vdove s dcérkou teraz pomáha zbierka, ktorú založil Lukášov brat Jozef.

,,Fontána pre Zuzanu" tento týždeň písala iný príbeh: Muž v župane okradol taxikára bizarným spôsobom
Muž v župane, 32-ročný Jozef, si môže za lúpež spáchanú závažnejším spôsobom, ako píše Polícia SR -Bratislavský kraj na Facebooku, posedieť až 12 rokov. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Tibor Sipos