Európu čakajú ťažké časy. Vyryte do skál a napíšte na steny domov: Vieme, ako konať, ako sa zachovať!
18 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Vydierajú, špinia, vyhrážajú sa. Dnes už otvorene. Ak máte čiapku, dostanete za to! Ak ju nemáte, tak zaútočia preto! Pointa je vždy rovnaká! Buď sa stiahnete, zrazíte členky a bez slova budete slúžiť, alebo nastúpia reči o práve. A ohováranie kvôli nedokázanej korupcii, haraburdy európskych hodnôt, ktoré vymysleli tak, že ich nie je možné ani presne zadefinovať. Demokracia, ktorú presadzujú v Bruseli, predznamenáva víziu čoraz širšie interpretovaného právneho štátu pre zločincov a prisťahovalcov.

Maďarský denník MA7 má na svojej webstránke vytvorený priestor pre občanov maďarskej komunity žijúcej na Slovensku. V jazyku národnostnej menšiny môžu vyjadriť svoj názor na aktuálne celospoločenské alebo politické dianie. Bez cenzúry. Nedávno bol zverejnený zaujímavý názorový článok. Autorom je László Kövesdi a má názov "A vieme o tom svoje." Článok prinášame v plnom znení.
Európska politická realita

Európska politická realita je, ak im ponúkneš svoj trh. Ak dovolíš, aby ním otriasol ich kapitál, ak im ponúkneš na podnose svoje národné bohatstvo, ak zatlačíš svoj národ do otroctva, dlhov, tak ťa budú mať veľmi radi. Možno ti dajú aj prepitné. Ak ale začneš namietať, začnú tebou pohŕdať. Neopodstatnene obviňovať a špiniť tvoju česť. Pokúsia sa odstrániť ťa a do čela krajiny nájsť vedenie, ktoré im umožní, aby výhody z tvojej krajine migrovali v čo najvyššej miere k nim. Ak to urobíš, budú ťa uznávať a hladiť.

"Európska únia je zničená tými, ktorí ju teraz chcú chrániť," tvrdí predseda maďarského parlamentu Kövér
„Sme vystavení takému stupňu agresie, požiadavke odtrhnutia od normálnosti, čo vyvoláva nielen odpor Maďarov, ale aj drvivej väčšiny Európanov. Ak to takto pôjde ďalej, Európsku úniu zruinujú tí, ktorí ju chcú od nás chrániť. Morálka v EÚ... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Linda Chopin

Údajní priatelia

Jedno staré príslovie hovorí, že Anglicko nemá večných priateľov, Anglicko nemá večných nepriateľov, Anglicko má záujmy. Výrok prisudzovali bývalému britskému premiérovi Markovi Palmerstonovi. Vzťahuje sa ale aj na spoločnosť s názvom Európska únia. Prinajmenšom na jej neomarxistické, ľavicové, pseudoliberálne, nazelenalé, dúhové jednotky, ktoré pomaly dominujú na celom jej poli.

My, stredoeurópske národy, sme sa členmi Európskej únie nestali na základe našich dobrých skutkov. Po oslobodení zo smrteľného bratského objatia Sovietskeho zväzu, sa prihlásil ako nový priateľ Európska únia. Podozrivo síce, ale prijali sme ho. Na svete vraj existujú veľké krajiny, stredné a malé. Tie už v móde nie sú. Vo svete totiž existujú nadnárodné spoločnosti, ktorých ústredie je zliate s mocnosťami krajín.

Úlisný záujem Matoviča o maďarskú komunitu: Zneužil dôveru, aby sa pomstil Bugárovi a Maďarom vylepil dve facky
11 | 07 | 2021 | Lea Penderecki

O čo ide?

Pripomeňme si, ako v roku 1918 boľševici očakávali oslobodzujúce armády súdruha Lenina z Nyíregyházy. A pripomeňme si, čo povedala o sto rokov neskôr, v júli 2021, vnučka Antala Apróa, Klára Dobrev, v Európskom parlamente: „Zastavte financovanie a ukončite financovanie rodinných príslušníkov a oligarchov Viktora Orbána!" Ak sa skupina okolo Kláry Dobrev dostane v roku 2022 v Maďarsku k moci, to bude koniec. Pretože nie je náhoda ani to, že Donald Tusk sa vrátil do Poľska. V Poľsku sa vo voľbách v roku 2023 bude snažiť nahradiť súčasnú vládu. Toto sú teraz ich úlohy. Pretože Poľsko je dôležitou baštou, ktorú treba zbúrať, rovnako ako konzervatívne Maďarsko. Toto je cieľ!

Na prosperujúcom Západe potom budú vedľa mešít, dúhové vlajky. Na chvíľu bude tlieskať aj armáda kľačiacich otrokov. Lenže potom sa železná brána otvorenej spoločnosti s veľkým rachotom zabuchne a príde ďalší fašisticko-komunistický svetový poriadok. Pokúšajú sa o to. Ich aktíva, peniaze, sila, čoraz viac rastie. Lákajú dav klamstvom, vymývaním mozgov a potom si s ním robia, čo chcú. Tma a chaos.

Európu čakajú ťažké časy. A preto vyryte do skál a napíšte na steny domov: Vieme, ako konať, ako sa zachovať!

EÚ v pandémii kultu zákazov, samozvaná pseudointeligencia šíri kultúrny rasizmus
Na prestížnej oxfordskej škole Magdalen College si študenti odhlasovali odstránenie portrétu kráľovnej Alžbety II. zo spoločenskej miestnosti. Niekoľko britských a amerických univerzít už sa zaoberá tým, že pravopis je elitársky, biely a výhradne... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Ivan Brožík