EÚ v pandémii kultu zákazov, samozvaná pseudointeligencia šíri kultúrny rasizmus
18 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Na prestížnej oxfordskej škole Magdalen College si študenti odhlasovali odstránenie portrétu kráľovnej Alžbety II. zo spoločenskej miestnosti. Niekoľko britských a amerických univerzít už sa zaoberá tým, že pravopis je elitársky, biely a výhradne mužský spôsob vyjadrovania. A EÚ zvažuje zásah proti neprimeranému množstvu britského televízneho a filmového obsahu v členských krajinách.


"Blíži sa koniec civilizácie? Pravdepodobne áno. Aspoň súdiac podľa informácie, ktorú prinieslo Echo24 pod titulkom, že študenti prestížnej Oxfordskej univerzity odstránili portrét kráľovnej", "uvádza pre parlamentnílisty.cz Petr Žantovský. Pracuje ako vysokoškolský pedagóg, publicista a novinár.
Britská kráľovná, kolonizátorka, musí preč!

"Britská kráľovná Alžbeta II. sa stala ďalšou obeťou tzv. kultúry rušenia histórie, teda cancel culture, čomu by skôr zodpovedal preklad "kultúra zakazovania". "Študenti na prestížnej oxfordskej škole Magdalen College si odhlasovali odstránenie portrétu panovníčky zo spoločenskej miestnosti. Informoval britský denník The Telegraph. Výbor študentského spolku odôvodnil odstránenie portrétu z roku 1952 tým, že predstavuje nevítaný symbol, nedávnej koloniálnej histórie".

Mainstreamové médiá hľadajú rasizmus všade
CNN posunula formu bojkotu kultúry na novú úroveň, keď si zobrala pod paľbu každodenný slovník, z ktorého väčšina slov nemá nič spoločné s rasizmom, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár

Nevzdelanosť a generačná spupnosť neveští nič dobré

"Likvidujú portrét kráľovnej ako "symbolu koloniálnej histórie". "Kto ale nemá oči prelepené páskou a číta aj iné knižky ako tie vkladné, sa ľahko môže dozvedieť, že práve Alžbeta II. bola vedúcou postavou dekolonizácie Afriky a Karibiku v 60. a 70. rokoch minulého storočia. Počas tohto obdobia viac ako dvadsať krajín získalo nezávislosť na Británii. Trúfam si teda tvrdiť, že akcia oxfordských študentov má dva korene: nevzdelanosť a nezáujem o súvislosti na jednej strane, a generačnú spupnosť na strane druhej. Ani jedno, ani druhé nie je dobrým štartom pre lídrov budúcej Británia, "upozorňuje na webe parlamentnilisty.cz Petr Žantovský.
Vraj je všade priveľa BBC

"EÚ chce obmedziť britský filmový a televízny obsah. Chránime kultúrne diverzitu, Tvrdí ". "Európska únia totiž zvažuje zásah proti neprimeranému 'množstvo britského televízneho a filmového obsahu na únijných plátnach a obrazovkách po odchode Britov z EÚ. Vyplýva to z interného dokumentu EÚ, ktorý získal denník The Guardian. " varuje pred ďalším civilizačným šialenstvom Petr Žantovský.

V dokumente Európskej komisie sa okrem iného píše: "Vysoká dostupnosť britského obsahu vo streamovacích službách, ako aj privilégiá zabezpečené (jeho) označením za európsku tvorbu môžu mať za následok neprimeranú prítomnosť britského obsahu na kvóte európskych streamovacích služieb. Neproporčnost preto môže ovplyvniť plnenie cieľov propagácie európskych diel a kultúrnej rozmanitosti, na ktoré sa zameriava smernica o audiovizuálnych mediálnych službách. "
Cesta nikam inam ako k veľkej hanbe

"Pod obludne nevkusnými frázami o kultúrnej rozmanitosti a ochrane európskych hodnôt' sa tu skrýva - ako hovoril v jednej hre Jára Cimrman - obyčajný špinavý konkurenčný boj. Súdruhovia z EÚ však nezvážili jednu drobnosť. Aj keď zakážu distribúciu britských filmov a televíznych programov, nedonútia občanov iných krajín, aby sa pozerali na produkciu, ktorá ich zaujíma menej alebo vôbec."

"Možno sa mýlim, ale niekdajšie Európske hospodárske spoločenstvo vzniklo na základe snahy oslobodiť trh od rôznych reštrikcií, regulácií, ciel a tak ďalej. Inými slovami išlo o voľný pohyb osôb, tovaru, služieb a kapitálu. Naopak dirigovanie ľudských životov, obmedzovanie ich práv a slobôd, to sú rysy diktatúr. Vrátane tej bruselskej, dodajme, " konštatuje na portáli parlamentnilisty.cz Petr Žantovský.

(Medzizitulky red. HD, redakčne krátené, pôvodná verzia tu.)

Rozhovor otecka s dcérou v krajine, ktorej vládne propaganda mainstreamu
Možno mnohých z vás občas napadne, že tento svet už skoro ničím nepripomína ten, aký sme poznali napríklad ešte pred desiatimi rokmi. Formou fejtónu, v ktorom sa rozpráva otec s malou dcérkou o tom píše novinár a vysokoškolský pedagóg Petr... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ivan Brožík