Diváci tešte sa! Do parlamentu sa vracia cirkus s obrými transparentami, letákmi a teatrálnosťou
18 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Cirkus sa do parlamentu pravdepodobne opäť vráti. Transparenty, plagáty a fotografie, ktoré tak pomáhali najmä v opozičnej kariére lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi a boli vtedajším šéfom parlamentu Andrejom Dankom zakázané, sú späť!



Priekopník Matovič

Všetky možné audiovizuálne pomôcky, ktoré bavili skalných divákov nočných televíznych prenosov z parlamentu sa prevdepodobne vrátia na slovenskú politickú scénu. Extrémna teatrálnosť v rokovacej sále tak bude mať opäť šancu zaujať. Aktuálne všetko smeruje k tomu, že Dankov zákaz bude zrušený, informuje portál ereport.sk.

Novelizáciou rokovacieho poriadku parlamentu by sa mohli napríklad znovu povoliť vizuálne pomôcky. Podľa predsedu Ústavnoprávneho výboru NR SR Milana Vetráka môžu v rámci diskusie v pléne pomôcť pri poukazovaní na nekalú činnosť.

Novela by mala byť podľa neho účinná začiatkom budúceho roka. “Aktuálne sumarizujeme podnety, ktoré nám prichádzajú od poslaneckých klubov a od zástupcov politických strán v parlamente. Podnety smerujú najmä k tomu, aby sa legislatívny proces viac otvoril, aby doň bola viac zahrnutá verejnosť, aby najmä poslanecké návrhy boli dobre pripomienkované,” vysvetlil Vetrák.

Šokujúce slová jednej z protestujúcich: To, čo sa na nás chystá od jesene položí Slovákov na kolená!
Bratislava sa stáva mestom protestov, pretože Slovensko je už veľmi, veľmi nespokojné s tým, čo sa tu deje. A to nielen s „dobrovoľným“ očkovaním, ale aj s očkovaním detí či situáciou na hraniciach. A bude vraj ešte horšie, pretože to, čo sa na nás... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zmyslom je poukázať na nekalé veci

Pandémia prispela aj k tomu, že sa upriamila pozornosť na zavedenie priaznivých podmienok na online rokovanie pléna. V rokovacom poriadku chce tiež Vetrák odstrániť niektoré obmedzenia, ktoré presadila ešte SNS v minulom volebnom období. “Myslíme si, že by mali mať poslanci právo, aby mohli používať vizuálne a iné pomôcky na to, aby vedeli poukázať na nekalé veci,” konštatoval.

Parlament už začiatkom júla schválil novelu rokovacieho poriadku, ktorá má riešiť online rokovanie výborov počas mimoriadnej situácie a núdzového či vojnového stavu. Novela hovorí aj o zabezpečení audiovizuálneho prenosu z rokovania parlamentu a výborov. Zmeny v novele rokovacieho poriadku sa dotýkajú aj ochrany osobných údajov.

Kaník: "Turistický semafor je nedomyslený, kontraproduktívny, zmätočný. Takto sa cestovný ruch nerobí!"
"Turistický semafor je buď kanadský žart, alebo by bolo treba zmeniť názov tohto produktu na antituristický semafor," rozčuľuje sa na sociálnej sieti bývalý minister sociálnych vecí a rodiny Ľudovít Kaník. Štát má pod palcom službu pre občanov,... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Diana Zaťková