Bratislave hrozí povodeň! Dunaj prudko stúpa a hlavné mesto čaká povodňová vlna z Nemecka a Rakúska
18 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje, že v nasledujúcich hodinách na Slovensku zaznamenáme prudké vzostupy hladín riek.




Uplynulé dni sa v Nemecku a v Rakúsku vyskytli intenzívne zrážky. Tie majú dopad aj na stav Dunaja, ktorý už aj na našom území začína stúpať a dosiahne stupne povodňovej aktivity, informuje portál imeteo.sk.
Tragické zrážky v Nemecku a Rakúsku

Tragické výdatné zrážky v Rakúsku a v Nemecku majú svoj dopad. Uprostred leta sa oblasťou strednej Európy šíri povodňová vlna, ktorá putuje ďalšími štátmi strednej Európy.

Na Slovensko má najväčší vplyv najmä to, že výdatne  pršalo v mnohých oblastiach Horného Rakúska. Malé rieky v hornom Rakúsku sa primárne vlievajú do Dunaja a ten začal už včera v Rakúsku výraznejšie rásť, pričom teraz sa povodňová vlna šíri k Slovensku.

Diváci tešte sa! Do parlamentu sa vracia cirkus s obrými transparentami, letákmi a teatrálnosťou
Cirkus sa do parlamentu pravdepodobne opäť vráti. Transparenty, plagáty a fotografie, ktoré tak pomáhali najmä v opozičnej kariére lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi a boli vtedajším šéfom parlamentu Andrejom Dankom zakázané, sú... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Bratislavu zasiahne povodňová vlna už v noci

SHMÚ informuje, že ešte o polnoci mala hladina Dunaja v Bratislave bežnú výšku okolo 405 cm, no v nedeľu dopoludnia už hladina stúpla o takmer meter a blíži sa k hranici 5 metrov. Vzostup Dunaja bude pokračovať aj v nasledujúcich hodinách.

Už vo večerných hodinách by mal Dunaj v Bratislave prekonať úroveň 1. povodňového stupňa, čo je hranica 650 cm. V noci bude Dunaj ďalej rásť a po polnoci bude atakovať úroveň až 2. povodňového stupňa na hranici 750 cm. Za 24 hodín tak Dunaj v priebehu dnešného dňa stúpne v Bratislave o takmer 2,5 metra, píše portál imeteo.sk.

Hrozí, že ak sa nezomkneme, zotročia nás, a neostane len pri povinnom očkovaní, varuje Laššáková
Dnes už azda nikto nepochybuje o tom, že Slovensko je rozdelené. A to nielen na zaočkovaných a tých druhých, ale aj mentálne a názorovo. Všíma si to i právnička Judita Laššáková, ktorá v statuse na sociálnej sieti rozoberá, ako je to s pendlermi či... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik