27 000 vojakov vo Francúzsku je pripravených brániť vlasť, kde hrozí občianska vojna! Politici ich označili za vzbúrencov
18 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Francúzski generáli a 27 000 vojakov sa obáva o svoju krajinu. Pred niekoľkými dňami vystúpili v televíznych novinách na maďarskej stanici M1. Sú presvedčení, že Francúzsku hrozí nebezpečenstvo, pretože sa rozpadá. V krajine podľa nich prevláda atmosféra, od ktorej je už iba krôčik k občianskej vojne. Sú pripravení brániť ju. Politici ich aktivity vnímajú ako pokus o štátny prevrat, označili ich za vzbúrencov, z ktorých šesť bolo stíhaných. Medzi nimi aj dvaja bývalí francúzski generáli.


V televíznych novinách M1, Híradó vystúpili z príležitosti Dobytia Bastily. 14. júla, pred 232. rokmi, dav zničil symbol diktatúry, parížske väzenie v Bastile, čo znamenalo začiatok revolúcie. Od roku 1880 je tento deň vo Francúzsku štátny sviatok, ktorý sa oslavuje po celej krajine.

Frrancúzski generáli a vojaci vo výslužbe, ale aj stále aktívni vojaci pred niekoľkými mesiacmi podpísali otvorený list, v ktorom varovali prezidenta Macrona, že Francúzsko je v nebezpečenstve a rozpadáva sa. Žiadali ho, aby zastavil masové prisťahovalectvo a šírenie islamu. Prezidenta upozornili, že ak politici nezasiahnu, budú pripravení brániť Francúzsko, uvádza sa v spravodajstve M1, podľa Híradó.hu.

Francúzsko: Desiatky tisíc ľudí protestovali proti covidpasom a iným opatreniam
Viac ako stotisíc Francúzov v sobotu protestovalo proti plánu prezidenta Emmanuela Macrona zaviesť povinné očkovanie pre všetkých zdravotníkov a systém preukazovania sa tzv. covidpasom v reštauráciách, baroch a ďalších verejných miestach. Okrem... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | tasr

Volanie o pomoc podpísali 27 000 vojakov

Antoine Martinez v exkluzívnom rozhovore uviedol, že masová migrácia je vo Francúzsku taká prudká, že hrozí rozpad spoločnosti. Nelegálni prisťahovalci sa nechcú skutočne integrovať, vytvárajú obrovské napätie a rastie aj počet útokov v mene.

Generáli vo výslužbe André Coustou a Antoine Martinez prehlásili, že armáda nepolitizuje, ale súčasné vedenie Francúzska vážnosť situácie nevyhodnocuje adekvátne. Upozornili, že keď bude naďalej zlyhávať, sú pripravení brániť Francúzsko.
"Naša história, naša kultúra, naše intelektuálne dedičstvo sú v hre už celé desaťročia a je to čoraz vážnejšie," uviedol Antoine Martinez.

EÚ v pandémii kultu zákazov, samozvaná pseudointeligencia šíri kultúrny rasizmus
Na prestížnej oxfordskej škole Magdalen College si študenti odhlasovali odstránenie portrétu kráľovnej Alžbety II. zo spoločenskej miestnosti. Niekoľko britských a amerických univerzít už sa zaoberá tým, že pravopis je elitársky, biely a výhradne... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Politici aktivity vojakov vnímajú ako pokus o štátny prevrat, niektorých trestne stíhajú

Francúzskym politikom sa aktivity vojakov nepáčili. Vnímali ich ako pokus o štátny prevrat. Bývalých francúzskych generálov označili za vzbúrencov. Šesť z nich je trestne stíhaných. Medzi nimi aj André Coustou a Antoine Martinezovi, ktorí rozhovor pre M1 poskytli.

„Nemáme právo brániť svoju identitu. Zatiaľ čo tí, ktorí nás hnali, majú plné právo chrániť sa a vnucovať nám svoj vlastný spôsob života a kultúry. Je mi veľmi ľúto tých, ktorí si myslia, že som radikálny." Povedal bývalý generál a dodal, že stále považuje francúzske vlastenectvo za svoje poslanie. Verí v demokraciu a myslí si, že tá je nezlučiteľná s islamom. Šesť generálov vo výslužbe sa v pondelok postaví pred Disciplinárny výbor francúzskej armády.

K pôvodnému článku s videom sa dostanete kliknutím SEM.

Do mučiarne s Maďarmi!(Zsolt Pozsgai)
Komentár Zsolta Pozsgaia (Magyar Nemzet) Dvadsať najvplyvnejších dám v Bruseli vyslovilo svoj názor o Maďaroch. Devätnástim z nich sa venovať nemienim, ale jedna z nich za zmienku stojí. Od jej názoru mi vystúpili na čelo kropaje potu, pretože... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová