To je teda cirkus! Plne zaočkovaná nedostala Covid pass, ale odporúčanie, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa!
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa predstaviteľov slovenskej vlády je "vakcína sloboda". Príbeh Diany Ďorďovej však skôr pripomína tragikomédiu. Po očkovaní obidvoma dávkami vakcíny dostala miesto Covid pasu odporúčanie od lekára, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa, píše portál startitup.sk.



Chaos nad chaos

„S túžbou vrátiť sa po vyše roku a pol do normálneho života, môcť opäť cestovať a robiť veci naplno, som sa na očkovanie zaregistrovala aj ja. Nebudem hovoriť o tom, koľkokrát ma to vyhodilo zo systému pri registrácii starých rodičov či pokuse o registráciu mňa samej. No nakoniec sa podarilo a došiel mi termín na prvé očkovanie. Absolvovala som ho presne mesiac dozadu na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave,“ píše Diana.


Čoskoro prišla aj pozvánka na druhú dávku, a tak očkovanie zavŕšila. Teda to si mylne myslela. Dostala aj papier s potvrdením o očkovaní. Podľa Ďorďovej  začali problémy dva dni po podaní druhej dávky.

Slovenka požiadala o potvrdenie o očkovaní, no na email jej došlo potvrdenie len o podaní prvej dávky. Vzápätí jej prišla SMS s ďalším pozvaním na očkovanie na to isté miesto. Vtedy už vedela, že nastal problém.

Blaha: "Naši gangstri vo vláde to robia úplne na hulváta! Ich vyhlášky sú protiústavné, diskriminačné a segregačné!"
Ústavný súd zarezal vyhlášku o karanténe na hraniciach. Všade inde by to znamenalo, že karanténa končí. Naši gangstri vo vláde sa však rozhodli inak, píše smerák a opozičný poslanec Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. A podľa Blahu to robia... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Telefonát nič nevyriešil

Začala teda telefonovať, čo, ako vieme asi všetci, nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. Dovolať sa na niektoré s príslušných čísel sa často rovná zázraku. Diana sa nakoniec dovolala na číslo uvedené na papieri o potvrdení o očkovaní – Bratislavský samosprávny kraj.

„Pani na telefóne mi zdvihla, vysvetlila som jej problém, prvotne som údajne nebola ani v zázname, neskôr mi povedala, že ma našla, ale dávka mi podaná nebola. Vraj mám pri mene uvedené, že mi vakcína nebola po konzultácii s lekárkou podaná, pretože som mala zápal močových ciest a antibiotiká,“ údajne jej lekárka vraj odporučila očkovanie o týždeň, čo by sedelo s pozvánkou, ktorá Diane prišla.

Drgonec: "Ostrieľaný porušovateľ ústavy Mikas zámerne navodzuje chaos"
Miesto uvoľnenia ešte väčšie sprísnenie. Minister zdravotníctva Lengvarský si pozastavenie platnosti vyhlášky ústavným súdom vysvetlil po svojom a pravidlá pri vstupe do krajiny ešte sprísnil. Nie však pre všetkých! Členovia delegácií môžu prísť aj... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Papier s potvrdením nikoho nezaujímal

Keďže po telefóne nič nevybavila, rozhodla sa navštíviť VOC, v ktorom jej bolo očkovanie podané. „Na registrácii vysvetlím problém, tí mi potvrdia, že ma vidia v systéme a dokonca aj to, že som v nedeľu na štadióne bola, no vakcínu som podanú nemala. Nesedí to ani im, a tak mi osobne zavolajú pána lekára Tomáša Szalaya, ktorý je manažér Veľkokapacitného očkovacieho centra,“ pokračuje v príbehu.

Po vysvetlení problému lekár Szalay vraj hneď vedel, o čo ide. Údajne už s doktorkou, ktorá mala podať vakcínu, volali. Tá si príbeh so zapálenými močovými cestami pamätá a údajne po tejto konzultácii očkovanie stornovala a odporučila Diane prísť o týždeň.

"Pochoval Slovensko!" Protestujúci priniesli pred dom hlavného hygienika Mikasa pohrebný veniec
Tak toto si hlavný hygienik Ján Mikas len tak za klobúk nedá! Ľuďom už došla trpezlivosť a pred jeho bytom zorganizovali protest, informuje portál regiony.zoznam.sk. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Zdá sa to neuveriteľne? Tu strastiplný príbeh ešte nekončí! Pri takomto odložení termínu je občanom vydaný papier s potvrdením, že im vakcína podaná nebola. Diana však mala iba potvrdenie o podaní vakcíny, ktoré však nikoho nezaujímalo!
Nikto nevie čo robiť

„Pán Szalay mi to so slovami, že je loptička na ich strane potvrdil a povedal, že mám čakať. Keďže pani doktorka tvrdí jeden variant a ja druhý a mám o tom ale papier, som sa ho ešte spýtala, čo nastane v prípade, že budeme mať slovo proti slovu. Odpoveď znela „nevieme”. A ja sa teda pýtam, čo potom? Čo v prípade, že si bude pani doktorka pamätať prípad, ktorý sa nestal so mnou, ale s niekým iným? Lebo veď tých 1 000 ľudí, ktorí jej za deň prejdú cez ruky, si musí pamätať, určite, osobne,“ dodáva rozhorčená Diana.

Baránek: Im už regulérne preplo. Pochopia vládni predstavitelia, že si koledujú o nepokoje?
"Každé násilie, ktoré vinou vašej hlúposti a arogancie rozpútate, sa obráti proti vám. Potom budete braní na zodpovednosť. Budete, to vám garantujem! Lebo vy nie ste postavy Božieho zámeru, vy nie! A najmä preto, lebo my máme pravdu! Vy beriete... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ako môžem mať dôveru v tento štát?

Najvtipnejšie na celej situácii je však odporúčanie, ktoré Diana dostala od lekára Szalaya. „Po viditeľnom nahnevaní a pocitu bezmocnosti poslal pán Szalay mňa a môjho priateľa domov so slovami, aby sme si kúpili vonné tyčinky a uvoľnili sa. Ja sa teda pýtam, ako mať dôveru v tento štát, v túto organizáciu a v očkovanie. Ako si môžeme byt istí, že údaje o očkovaní, ktorú sú publikované denne v médiách, sú pravdivé, keď na vlastnej koži zažijem prípad, kedy po druhom očkovaní s potvrdeným papierom nemám nikde uznané, že som očkovaná?,“ uzatvára.

Ďalšie protivládne protesty! Občania sa v sobotu 17. júla opäť stretnú v Bratislave. Kolóna pôjde zo Štúrova
Vo verejnosti to opäť vrie. Najnovšie vzbĺkol hnev potom, ako Ústavný súd rozhodol o vyhláške, ale minister zdravotníctva dal najavo, že nemieni ustúpiť. Na sobotu 17.7. je plánovaných viac aktivít protestujúcich. Všetko začne na hraničnom... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Petra Demková