Šupa! A rovno medzi oči. Pandemickí jastrabi nás pozatvárajú doma a bude sa treba o deti starať!
17 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Predikcie, ktoré zverejňovali dobrovoľníci zo skupiny Dáta bez pátosu počas prvej a druhej vlny sa zvykli naplniť. Radosť z nich nemávali, ale napriek upozorneniam ich "mocipáni" nepočúvali. Keď došlo na ich slová, už bolo zvyčajne neskoro. Dokonca boli takí, ktorí sa im smiali. Teda jeden, ale Marek už vo vláde nie je. To, čo predpovedajú na tretiu vlnu pozitívne nie je. Ale na rozdiel od politikov, ktorí sa ešte stále vezú na vlnách populizmu, aspoň niečo!


Pracovný tím dobrovoľných analytikov pred odchodom na dovolenku zverejnil na sociálnej sieti Dáta bez pátosu predikcie, ktoré sa týkajú tretej vlny. Tá je podľa dostupných informácií nepochybne za dverami. V prvej časti príspevku sa venovali situácii vo Veľkej Británii. Potom prišlo na rad Slovensko. Čo nás teda čaká?
Testovanie na náhodu

"Pred druhou vlnou sme nevedeli nastaviť ventilátory. Pred treťou vlnou nevieme nastaviť kapacity PCR testov. Zadarmo samozrejme, pre turistov z rizikových krajín. Nie pre cyklistov do Hainburgu, vinárov z Kremsu, kúpačov z Lipotu a turistov zo Zakopaneho. Testovať na prítomnosť vírusu by sme mali ako Nemci ľudí z: Cypru, Malty, Španielska, Grécka. Hneď, zadarmo a PCR - dobrovoľne, ak nevieme odchytiť nakazených na letisku," upozorňujú analytici.

Zdravotná sestra Alena prekonala Covid aj s rodinou. Očkovať sa nepôjde, nedá ani dcéry, tvrdí, že imunitu má vytvorenú
Rozdelená spoločnosť, v ktorej narastá agresivita. Odpovede na legitímne otázky nie sú. Namiesto vysvetľovania sa používajú zákonom stanovené príkazy a nariadenia. Mnoho otázok je pritom legitímnych. Jednou z nich je otázka, ktorá sa týka tých,... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Karanténa aj zdravých

Analytici poukazujú na to, že v karanténe bude musieť ostať aj väčšina zdravých ľudí, čo znamená hromadné pandemické PN, otravovanie lekárov a desiatky až stovky miliónov EUR. "99,5% bude v najbližších 2-3 týždňoch negatívni a zdraví ľudia. Totálne sme odplašili akýchkoľvek turistov, ktorí mali namierené na Slovensko do hôr, kúpeľov, do rôznych miest. Koniec. Tretia šupa medzi oči - zrazu, nepredvídateľne. K.O. pre cestovný a turistický ruch. Gratulácia celej vláde a Epitímu," píšu rozčúlene.
Prekvapenie na Mikuláša

"COVID Automat na Mikuláša bude konečným klincom do rakvy celého spoločenského, kultúrneho a športového života. Ak sa nezmení, tak ani školy neotvoríme," upozorňujú analytici. Zaplatíme podľa nich daň za veľa testov, za veľa cestovania, za solidaritu. Po zelenej, niekedy koncom júla sa bude situácia zhoršovať a farby okresov žrebovať.

V závere vyzývajú k sledovaniu farieb a upozorňujú na Trenčín, ktorý čoskoro zožltne. Ironicky poukazujú na populizmus našich politikov,  už ide v žltej stope. "Koňa možno priviesť k potoku, ale napiť sa ho neprinútite. To hovorí slovenská múdrosť. A tej nám teraz treba viac ako hrubej sily. Ale ak nie je múdrosť, tak pritlačíme, že...," končia svoj príspevok definitívne.

"Salarabandalara," dodávame.

To je teda cirkus! Plne zaočkovaná nedostala Covid pass, ale odporúčanie, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa!
Podľa predstaviteľov slovenskej vlády je "vakcína sloboda". Príbeh Diany Ďorďovej však skôr pripomína tragikomédiu. Po očkovaní obidvoma dávkami vakcíny dostala miesto Covid pasu odporúčanie od lekára, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa,... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Diana Zaťková