Rakúsko vrámci protiteroristického balíka ako prvé v EÚ zakázalo islamistické moslimské bratstvo
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

 Rakúsko sa stalo prvou krajinou v Európskej únii, ktorá v rámci nového protiteroristického zákona zakázala islamistické Moslimské bratstvo, informuje Breitbart.



Nábožensky motivovaný zločin

Zákon zakazuje Egyptské moslimské bratstvo tým, že ho pridáva na zoznam organizácií spojených s „nábožensky motivovaným zločinom“. Stanovuje trest mesiac väzenia a pokuta 4 tisíc eur pre tých, ktorí propagujú literatúru skupiny alebo šíria jej slogany.

Zákon tiež umožňuje vláde umiestňovať elektronické štítky na monitorovaných odsúdených teroristov, uvádza Spiegel Ausland.
Protiteroristický balík rakúskeho parlamentu

Zákaz je súčasťou protiteroristického balíka rakúskeho parlamentu, ktorý bol prijatý ako reakcia na viedenský teroristický útok z 2. novembra 2020, keď islamský radikál zavraždil štyroch ľudí a 23 ďalších zranil, informuje Marianne.

Guardian: Trumpa do kresla prezidenta USA dosadil Putin!
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa francúzskeho časopisu má Moslimské bratstvo v Rakúsku dlhú históriu. Prvýkrát otvorilo kanceláriu v meste Graz v polovici 60. rokov. Tá slúžila ako finančný uzol skupiny pred presunom do Švajčiarska, kde člen Youssef Nada otvoril banku al-Taqwa.

Banku al-Taqwa zasa americké a švajčiarske úrady krátko po 11. septembri vyšetrovali pre obvinenia z pomoci pri financovaní terorizmu.
Financovanie terorizmu

Verejný prokurátor v Grazi a Štajerský úrad pre ústavnú ochranu zahájili dvojročné vyšetrovanie pohybu finančných prostriedkov v meste Graz s názvom „Operácia Luxor“ a vypracovali zoznam 70 osôb podozrivých z teroristických útokov, prania špinavých peňazí a financovania terorizmu.

CDC pripravuje verejnosť na zombie apokalypsu. Skutočne nám hrozí invázia zombie?
Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zrejme nemá iné starosti. Najnovšie sa totiž zameralo na pripravenosť verejnosti na zombie apokalypsu. Hrozí nám príchod zombie? Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Rozsiahla razia a zatknutie podozrivých osôb bola naplánovaná na 3. novembra minulého roku, ale uskutočnila sa 9. novembra kvôli viedenskému teroristickému útoku a viedla k prepadnutiu 60 adries  a zaisteniu miliónov eur.
Politický islam

Nové označenie pre Moslimské bratstvo prichádza po tom, čo rakúska vláda zakázala aj symboly ultranacionalistických tureckých sivých vlkov, krajne ľavicovej Kurdskej strany pracujúcich (PKK), Islamského štátu a ďalších extrémistických skupín.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz v dôsledku viedenského teroristického útoku sľúbil vytvorenie nového trestného činu súvisiaceho s „politickým islamom“ a uviedol, že umožní vláde „zasiahnuť proti tým, ktorí nie sú samotnými teroristami, ale vytvárajú pre to živnú pôdu“.

„Výbušný“ materiál Inštitútu Roberta Kocha. Manipulácia s číslami. Lockdownom sa bezdôvodne ruinovali ľudia
Už celé mesiace sa opatrenia koronovej politiky riadia hodnotami incidencie. To by sa mohlo v budúcnosti zmeniť, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová