Prokurátor Žilinka už pozná príčinu smrti Milana Lučanského. Kauza tak ide do finále
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v rozhovore pre Nový Čas prezradil, že už vie, ako bývalý policajný prezident Lučanský zomrel. Prezradí ju však až po tom, čo sa vyšetrovanie uzavrie. 


„Príčiny smrti pána generála zo súdnolekárskeho hľadiska už poznáme, kým však nebude vec komplexne vyšetrená vo všetkých súvislostiach, bolo by ich zverejnenie z mojej strany nekorektné,“ uviedol prokurátor v rozhovore.
Kedy možno očakávať skončenie vyšetrovania?

"Presný termín vám určite nepoviem. V priebehu vyšetrovania totiž musíme reagovať na nové zistenia a skutočnosti, ktoré musíme objasňovať, alebo na zistené rozpory, ktoré musíme odstraňovať," hovorí Žilinka.

Podľa generálneho prokurátora sa sa týkajú napríklad zranení, ktoré vyplynuli až zo súdnolekárskej expertízy, identifikovania prerušenia kamerových záznamov či priebehu udalostí v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku a podobne. Je preto potrebné vykonať výsluchy ďalších svedkov, konfrontácie a doplnenia znaleckých skúmaní.

Nedôstojné vodenie Lučanského po operácii na vôdzke má vážnu dohru
Slovenskom už pred časom otriasla príšerná správa. Po operácii oka omámeného generála Milana Lučanského nedôstojne vodili po nemocnici s putami na rukách a na vôdzke! Zbor väzenskej a justičnej stráže teraz pristúpil k ráznemu kroku, informuje... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Bola to teda samovražda?

Bývalý prezident policajného zboru šiel do väzby začiatkom decembra 2020, vyšetrovateľ ho obvinil z korupcie. Dňa 9. decembra Lučanského previezli do nemocnice po zranení oka a 29. decembra sa Lučanský pokúsil o samovraždu vo väzbe, deň nato zomrel.

Žilinka najnovšie prezradil, že vyšetrovanie stále pokračuje. „Doposiaľ bolo vykonaných 220 procesných úkonov, vypočutých 77 svedkov, bola vykonaná jedna konfrontácia, previerka výpovede na mieste a jeden vyšetrovací pokus. Zároveň boli vykonané početné znalecké skúmania, ktoré si, pochopiteľne, vyžadujú čas,“ povedal generálny prokurátor.

Okamžite zrušte opatrenia, ktoré blokujú občanov Slovenka, vyzýva Danko
Andrej Danko na sociálnej sieti zverejnil výzvu, ktorú adresuje ministrovi Lengvarskému a osobitne hlavnému hygienikovi Mikasovi. Žiada o okamžité zrušenie opatrení, ktoré blokujú občanov Slovenskej republiky žijúcich v zahraničí. A berú im možnosť... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová