Nôž do chrbta vrazil štát chatárom zavedením turistického semaforu. Problémy mala aj Zbojnícka chata
17 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová















Skomplikujme všetko, čo sa len dá! Podľa Juraja Blanára (SMER) sa naša vláda očividne riadi touto vetou.  Tvrdí, že sa rozhodli skomplikovať život všetkým, ktorí chcú tráviť dovolenku na horách a posilňovať svoju imunitu. Do zúfalej situácie dostal turistický semafor nedávno aj Zbojnícku chatu, odkiaľ zverejnili na sociálnej sieti prosbu o pomoc, smerom k ľuďom.


Novinka, ako informuje Blanár na sociálnej sieti mala za úlohu zobraziť vyťaženosť turistických trás podľa farebného panáčika – červený, oranžový a zelený. Červený a oranžový odporúča turistom zmenu trasy. Zelený znamená málo turistov. Blanár tvrdí, že prezentované dáta nezodpovedajú realite a červený panáčik svieti aj tam, kde by mal byť zelený.

"Komplikuje to život chatárom. Nepresná aplikácia odrádza možných turistov a návštevníkov, pretože nikto sa nechce tlačiť medzi ľuďmi a verí dostupným dátam. Potom jednoducho zmenia trasu na viac voľnú. Aplikácia je ale červená aj tam, kde takmer niet ľudí. O objektivite či realite sa teda nedá vôbec hovoriť," vysvetľuje Blanár. Vláde vyčíta, že zavedenie „novinky“ s chatármi neprerokovali, ale zato ich likvidujú.
Blanárove slová sa potvrdili aj zo Zbojníckej chaty



Na sociálnej sieti zverejnili prosbu smerom k ľuďom: Zbojnícka Chata volá o pomoc. Každé zdieľanie pomôže! "Najnovší Slovenský systém - turistický semafor hlási už pár dní pre našu dolinu ČERVENÚ. Mali sme telefonát s Ministerstvom ŽP a Štátnou Ochranou Prírody, ktorí nám oznámili, že je chyba v systéme.

Ľudí je veľmi málo. Aj naša chata má veľké problémy kvôli pandémii. A teraz prichádzame nielen o zahraničných turistov, ale aj domácich. V dobe, keď je v doline 15 ľudí nás systém pridáva a zaraďuje medzi červené oblasti, plné ľudí. Veľmi ďakujeme! Sme tu stále pre Vás, Vaša Zbojníčka."