Nemecko: Počet obetí záplav sa zvýšil na najmenej 130
17 | 07 | 2021 I tasr

Počet obetí záplav v Nemecku sa do sobotňajšieho rána zvýšil na najmenej 130, vyplýva z údajov tamojšej polície. Nárast počtu úmrtí hlásili z okresu Ahrweiler, najviac postihnutej oblasti v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, kde aktuálne evidujú 90 mŕtvych. Podľa polície sú dôvody na obavy, že smutná bilancia ešte stúpne, informovala agentúra DPA.


V zmienenom okrese dostali úrady podľa polície hlásenia o celkovo 618 zranených. Aj dva dni po prírodnej pohrome tam však stále evidujú nezvestných. V piatok ešte krajinský minister vnútra Roger Lewentz hovoril o 63 úmrtiach a 362 zranených. Medzi mŕtvymi v okrese Ahrweiler je 12 obyvateľov zariadenia pre ľudí s mentálnym postihnutím v meste Sinzig.

Pohotovostné zložky počas noci pokračovali v prácach s postihnutých obciach, na mnohých miestach boli naďalej prerušené dodávky elektriny a nefungovali tam telefónne siete. Mnohé cesty v oblasti sú stále neprejazdné.

Počasie v postihnutom regióne sa medzičasom zlepšilo, zostane však premenlivé a môžu sa tak vyskytnúť lokálne búrky, upozornili nemeckí meteorológovia. Zrážky by mali ustať až v priebehu víkendu.

Odkaz rakúskeho kancelára Kurza nezaočkovaným: Skôr či neskôr sa nakazíte!
Je to bod obratu v koronovej politike Rakúšanov? Podľa rakúskeho spolkového kancelára Sebastiana Kurza je teraz namiesto štátnej kontroly potrebná osobná zodpovednosť. Napriek tomu varuje nezaočkovaných: „Skôr či neskôr sa nakazíte!“, píše... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová