Zrušia obvinenia Vladimíra Pčolinského? Prípad sa zamotáva, polícii a prokuratúre môže spadnúť ako domček z karát
16 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Generálna prokuratúra SR, ktorá už tri mesiace rozhoduje o našom podnete, by mala okamžite konať. Uznesenia o vznesení obvinenia by mali byť zrušené. Jasne sa preukázalo, že niečo si vymysleli svedkovia kajúcnici a všetci ostatní svedkovia ich slová rozporujú a nič nepotvrdzujú." Advokát Vladimíra Pčolinského, Ondrej Urban.


Obvinenia Vladimíra Pčolinského môžu byť zrušené. Podľa portálu Pluska sa prípad zamotáva, polícii a prokuratúre môže spadnúť ako domček z karát. Nasvedčujú tomu hlavne vyjadrenia advokáta Urbana, ktorý Vladimíra Pčolinského obhajuje. Opiera sa o výpovede svedkov. Vladimír Pčolinský je v kolúznej väzbe od marca. Obvinili ho z prijímania úplatku v dvoch prípadoch.

"V prvom prípade je kľúčovým svedkom jeho bývalý námestník Boris Beňa, ktorý sa stal spolupracujúcim obvineným. A už dokonca pristúpil na dohodu o vine a treste. V druhom skutku proti Pčolinskému vypovedá Marián Kučerka. Spolupracujúci obvinený z kauzy Judáš. Ide o úplatok v kauze nadnárodnej stavebnej spoločnosti," píše portál Pluska.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik zostáva vo väzbe
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. zostáva vo väzbe. Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) nevyhovela jeho žiadosti o prepustenie. Nepristúpila ani k nahradeniu väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný voči nemu podal sťažnosť, o... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | tasr


 
Svedkovia vyvrátili tvrdenia kajúcnikov

Podľa obhajcu Ondreja Urbana svedkovia vyvrátili svedectvá kajúcnikov. Spomína správu, ktorá jednoznačne dokazuje, že skutok sa nestal. Urban hovorí aj o svedectve bývalého príslušníka SIS v utajení, ktorý tvrdil, že skutok nespáchal jeho klient (Vladimír Pčolinský), ale úplne niekto iný, jeden z tých kajúcnikov. "V druhom prípade všetci svedkovia úplne vyvrátili verziu pána Kučerku. Teda je už dnes preukázané, že tento skutok je postavený len na pánovi Kučerkovi, ktorého verzia je nedôveryhodná, lebo sám ju mení. A ani jeden z piatich svedkov ju nepotvrdil," povedal obhajca Urban pre Plusku.

Radačovský: "V prípade Lučanského smrti sa objavili nové okolnosti, podávam nové trestné oznámenie!"
Europoslanec a splnomocnený zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský podáva nové trestné oznámenie. Hoci vyšetrovanie v prípade úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského ešte nie je ukončené, Radačovský tvrdí, že v prípade sa objavili... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková